Utflyktsmackor

Nu börjar det kännas som om man längtar efter en skön cykeltur eller båttur med tillhörande goda mackor. Jag brukar göra ett par olika varianter som samtliga är goda och oerhört enkla. Fungerar även jättebra som förrätt, nu när man grillar, för du kan äta, och mingla samtidigt. Observera att brödet måste vara färskt, annars går det bara sönder, och resultatet blir inte snyggt.

Mjukt tunnbröd, den fyrkantiga sorten

Philadelphiaost (eller motsvarande, både Coop och Ica har egna märket som varianter, till lägre pris)

Fyllning 1

Ishavssallad – gärna med några räkor tillsatta

Isbergssallad eller annan god krispig sallad

Bred philadelphiaost på hela tunnbrödet (ganska tunt). Lägg en sträng ett par cm längs längsidan med  isahavssallad, ca 2,5-3 msk per bröd. Riv remsor av ett salladsblad, och lägg det ovanpå ishavssalladen. Strö på några räkor, om du vill. Rulla ihop som en rulltårta, philadelphian ytterst ska ”limma” fast brödet. Skär i lagom bitar, lämpligtvis åtminstone på mitten. Serverar du det som förrätt, och ni kanske är många, är det väldigt snyggt att dela rullen först på mitten, och sedan skära den biten som är kvar på mitten igen, fast inte rakt denhär gången, utan snett! När du sedan serverar, kan du ställa brödet, så ”den spetsiga delen” kommer upp. Ser oerhört dekorativt ut!

Fyllning 2

Ajvar relish – mild eller stark är en smaksak

Ruccola

Philadelphia med vitlökssmak

Här gör du precis som i beskrivningen ovan.

Fyllning3

Fetaost

Soltorkade tomater, gärna inlagda i olja

Isbergssallad /ruccola

Här gör jag ett hack av fetaosten och de soltorkade tomaterna och har i. Ganska grovhackat blir godast. Grunden är philadelphia på brödet, och sallad och rulla ihop, precis som under  fyllning 1.

Dehär teman kan varieras i oändlighet. Det är dock alltid gott, och väldigt smidigt att göra.

Allt gott till dej!

2 thoughts on “Utflyktsmackor

  1. Jag kan tänka mej sallad, philadelphia, köttbullar, och såklart gurkmajonäs, för krämighetens skull. Som omväxling skulle det säkert smaka gott med fetaost och köttbullar. Passar två smaker tillsammans, är det värt att prova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s