Röd, medium eller välstekt?

Ett litet tips, som jag själv fick för säkert 20 år sedan, och som jag gärna för vidare! Hur ska man kunna veta om köttet är rött, medium eller välstekt? Jag gillar inte idén att skära i köttbiten för att kolla. Nu pratar jag om kött som stekt på grillen eller stekjärnet, steker du en stek  ugnen, bör du använda en stektermometer. Det handlar om att använda ett finger, eller ett redskap, som t ex en gaffel. Du känner med ett lätt tryck på din kroppedel, och sedan på köttet, så vet du!

  •  
    • Rött inuti – ska kännas i motstånd ”svikt” som på kinden
    • Medium inuti – ska kännas i motstånd ”svikt” som nästippen
    • Välstekt inuti – ska kännas i motstånd ”svikt” som på hakan

Lätt att minnas, eller hur?

Allt gott till dej!

 

3 thoughts on “Röd, medium eller välstekt?

  1. angående din kommentar till migdet är jag som ska be om att hon ska förlåta mig, vilket hon förmodligen aldrig kommer att göra… ha en fortsatt skön kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s