Bättre än olivolja?

 Jag gillar olivolja! Jag såg att Jamie Olivier t o m rekommenderar oss att smaka några droppar på en god glass! Jag har inte testat än.

Vi har en väldigt god svensk kallpressad rapsolja, som är rik på nyttigheter, och dessutom finns den i två ”smaker”, blommig och nötig. Den kostar ca 30 kronor för 0,5 liter – rimligt! Ger du en femma mer, får du den ekologisk

Värt en test!

Allt gott till dej!

Annonser

4 thoughts on “Bättre än olivolja?

  1. Gillar också olivoljan. Nackdelen är att den blir grumlig i kylskåpet. Bloggerisvar; ja, mjöd har gamla anor. Man har hittat spår av mjöd som kunnat dateras till äldre bronsåldern. Vikingarna använde mjöd mest som en festdryck.Har inte gjort nässelpajen än. Ska testa ditt recept och skriva sen testresultatet på din blogg.

  2. Jag använder nästan bara rapsolja, personligen är jag inte så förtjust i olivoljesmaken…den passar inte jämnt tycker jag! Allt det goda!

  3. Du har så rätt, Anna. Olivoljan ”passar” inte alltid, en del oljor är för dominerande. Dessutom är jag säker på att närproducerat är bäst, dels passar det våra kroppar, det som finns runt oss, dels bevaras fler goda ämnen, när det slipper transporteras, och mindre avgaser, dessutom. Till Piraya: Jag vet att det finns en fin gårdsbutik som ligger på vägen in mot Lund, från E6:an avfart sjukhuset, som säljer egen ekologisk kallpressad skånsk rapsolja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s