Fantasyböcker

Jag har just läst om Robin Hobbs böcker på svenska, som jag tidigare läst på engelska. Dessa sex (sju) böcker, är troligaste de bästa fantasyböcker som jag läst. De utspelar sej i en tid, som liknar vår medeltid. 

De  första tre (fyra) böckerna handlar om Fjärrskådarna. De är den kungliga familjen, som har en särskild begåvning som gör att de kan stärka sin tanke till att åstadkomma saker som  man främst använder för att skydda landet, Sex hertigdömen.

I den andra serien har vi huvudpersonerna med igen, men här ligger fokus på Den gyllene mannen. Vi får veta flera av hans hemligheter, och vara med på ett stort drakdräparäventyr!

Rekommenderas, även om du inte är fantasyintresserad! Här finns de att köpa.

Allt gott till dej!

Annonser

5 thoughts on “Fantasyböcker

  1. Apropå fantasy – så har ju Robert Jordan gått och dött, om ni nu inte redan visste det.Kan dock inte rekommendera Waste of ti…. fl’åt wheel of time-serien ska det vara.Dock så kan jag rekommendera dels Katherine Kerr och hennes böcker om Deverry och även ”Dark Matter”triologin,skriven av nån vars efternamn är Pullman, förnamnet har fallit bort, där ju första boken är på väg att bli film.

  2. Katherine Kerr och böckerna om Deverry kan jag också rekommendera. Väldigt bra!Har Robert Jordan dött??Lägesen??Hmm, vet ett par som läser hans böcker, undrar om de vet om…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s