Ransvik, Kullaberg

cafet i Ransvik

Det är något alldeles speciellt över Kullaberg. Det är en vackert område, och så ”oplatt” (helt nytt ord, uppfunnet nu) för att vara Skåne. Nere i Ransvik, som ligger en bit in i reservatet på södersidan, är det idylliskt, även nu i oktober.

Igår var jag och väninna M där större delen av dagen. Vi hade med filt, kudde, dyna, sittunderlag, 3 kortlekar, kamera, kaffe-latte, te, brownie och vispgrädde. *skrattar* En komplett packning, med andra ord!

Vi solade, spelade kort och fikade, eller vandrade runt lite och njöt av utsikten. Vi filosoferade om gamla tider, hur det sett ut där förr, och pratade om att vi skulle tycka att det var kul att se lite gamla bilder.

Cafét i Ransvik, har tyvärr stängt för säsongen, de öppnar till påsk nästa år igen. Vi gick upp till huset, och tittade in i ett arbetsprojekt, (blir säkert  fint och stämningsfullt). Där inne fann vi två gamla härliga bilder, med badande människor i de tidstypiska randiga baddräkterna(finns här, underfrån istid till badsäsong).

Havets brus, som är så avslappnande, solen som värmde och gav frisk färg, samt måsar, ankor och skarvar som besökte oss, gav oss en upplevelse som i sin helhet var något vi vill ha mer av. Vi har redan best’mt att vi ska tillbaka en dag snart, och njuta mer, innan det blir för kallt, regnigt och blåsigt.

Allt gott till dej!

 

Annonser

2 thoughts on “Ransvik, Kullaberg

  1. Det verkade vara en lyckad utflykt. Jag håller med att havets brus är avslappnande. Man kan aldrig få nog av det. Bloggerisvar; Det är tröstande att veta om dina försök med word. Jag tänker göra ett nytt försök någon gång. Ja, det är skönt med kallbad, men inte utan bastu.Ha en fin kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s