Smidig pizzabotten och ny dekoration på sillatårtan

pizza

En sak är säker, jag kommer aldrig mer att fibbla med en kladdig deg när jag ska göra pizza! Jag kommer att använda libanesiskt bröd! Det finns bl a att köpa på Netto. Konsistens och smak påminner mycket om den köpta pizzan. Egentligen är bröden bl a avsedda för fyllning med t ex shawarma och falafel, men vad gör det! Jag är oerhört glad för denna upptäckt, som kommer från MatNicklas på TV.

På denna pizzan har jag först en röra av oregano, passerade tomater, salt och en skvätt god rapsolja. Ovanpå det, både mozzarella och lite riven cheddarost. Skivade färska champinjoner samt röd/purjo-lök. Köttet är rökt kalkon (som börjar bli svår att få tag på, färdigstrimlad). Till sist några oliver (dessa är blåmögelostfyllda) samt lite färskriven parmesan. Mmmmmmm. det går snabbt att grädda, och brödet är ganska känsligt, så jag rekommenderar att du bara använder grllen.
Sillatårta

Denhär Sillatårtan (klicka för recept) har jag bloggat om tidigare. Här har jag gjort en ny, med min ”vanliga” dekoration. Den är så bra som bjudmat, kan med fördel göras flera dagar i förväg, bör dock tidigast dekoreras dagen innan den ska ätas. Den är vacker att se på, och de som smakat mina, har gillat den, även de som inte tycker om sill eller anjovis. Lätt att göra också.

Allt gott till dej!

Annonser

11 thoughts on “Smidig pizzabotten och ny dekoration på sillatårtan

  1. Tur att vi just ätit..(rap) annars har jag fått börja om från början med middagen, gubben älskar hemgjord pizza. Det var en bra ide med brödet, för det är ju det som är ”besvärligt” med pizzan. Brukar mest göra en stor deg och klämma ut den i långpannan. Sen tar jag vad jag har som pålägg. Men rökt kalkon köper jag varje vecka, så jag förstår inte varför du har svårt att få tag i det. Har du Hemköp nära dig? Kramiz

  2. Bra tips! Jag brukar göra sconesdeg till pizzabotten, det går kanonbra! Inte ett dugg kladdig, fast din botten var ännu mindre kladdig, vad det verkar. Jag bakar pizza ca två/tre gånger om året, och det är bl a nu, runt jul, när jag eldar igång i bagarstugan för att baka tunnbröd. Då är det härligt att avsluta dagen med ”riktigt” bakad pizza!När ugnen ändå är varm! Fast egentligen mer besvär än nöje, men vad gör man inte för att vara pitoresk?

  3. Vad hungrig jag blev! Silltårtan ser lyxigt ut!Bloggerisvar; Heh! Det var bra ursäkt. Jag är uppvuxen med rysk litteratur, men översättningar på finska. Allra bäst vore om man kunde läsa det på orginala språket, alltså på ryska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s