En-nära-rådjur-kontakt

Rådjur
Jag och maken tog bilen ner till parkeringen vid Råbocka strand i Ängelholm idag. Det var lite mulet, men det blåste i alla fall knappt. Vi gick ner på stranden, och det var ett helt underbart ljus där nere. TYPISKT att jag glömt kameran! Vi går söderut, hand i hand, längs vattenbrynet, och småpratar. Det är så rogivande med vågorna som sakta sköjer in, snäckornas knaster under skorna och måsarnas skri. Vi såg en stor trädstam som sköjts upp på stranden, och bestämde oss för att alltid komma ihåg flytväst. Värsta scenariot om vi skulle köra på en sådan ute i havet…

Vi vek av uppför en lång trappa vid blocklinjen, och följde en liten stig in i skogen som var markerad med gröna träskyltar . Det var som att komma in i en annan värld! Ljuset var annorlunda, ljuden var annorlunda, och vi kände inte en vindpust. Solen strilade ner mellan grenarna, och det var riktigt njutbart (igen). Vi fortsatte att följa de gröna markeringarna en bit, för att sedan vika av in i skogen igen. Stefan hejdar mej plötsligt och pekar ljudlöst.

Ca 35 meter bort, står en råget. Hon har hela kroppen synlig för oss, men hennes huvud döljs bakom en trädstam. Vi försöker stå helt stilla, men jag tror att hon anade något, för strax tittar hon fram,och ser rakt på oss. Jag trodde att hon skulle fly, men, hon bara fortsätter titta, och står kvar. Den lilla vind som finns, blåser från henne, så hon får inte vittring på oss. Hon betar lite bakom trädet igen, och ser upp på oss igen, länge. Nu bestämmer hon sej för att vi kanske är farliga, och ”joggar” iväg en bit, och jag ser det vita på hennes bakdel lysa mellan träden.

Jag och maken går vidare, men från vår nya vinkel, kan vi inte se henne. Det känns som ett priviligierat ögonblick, när vi stod så pass nära, och bara tittade på varandra. Båda med nyfikenhet, vi med beundran – absolut! Det var en-nära-rådjur-kontakt! (Rådjuren på bilden bor i Skånes Djurpark)

Allt gott till dej!

Annonser

2 thoughts on “En-nära-rådjur-kontakt

  1. Jag älskar rådjur! Dom ser så sköra och söta ut så man vill bara ta hand om dom..Fattar inte hur man kan äta rådjurssadel..usch!Hoppas din dag blir bra vännenKramizar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s