Första övningskörningenNu har yngste sonen fått sitt körkortstillstånd, och det var dags att börja övningsköra. Han och jag körde på att flygfält när han var 14 år, sedan har han inte kört en meter.

Vi bor nära ett område som heter Valhall, där det tidigare låg en flygflottilj, F10, och där finns många bra övningskörningsplatser. Det finns stora områden att köra på, en hel del vägar, start i backe, och parkering går fint att träna på.

När äldste sonen skulle köra med mej, parkerade jag utanför grindarna, och sa, nu kör du! Gjorde samma sak nu. Instruerade noga hur han skulle göra, och lät honom prova. Han släppte kopplingen för fort/för lite gas, motorstopp, en riktig klassiker…

Okej, försök igen, och ge lite mer gas, sa jag. Och det gjorde han, och nu hade han så mycket gas att bilen ”for” ut på vägen, och sonen fick panik i stort sett. Jag menade inte att vara elak, men han var så förskräckt, att jag bara skrattade och skrattade.

Där satt han med extremt hög puls, darrande händer, och en skrattande mamma, stackaren. Jag satte mej i förarstolen igen, och körde till en öppen plats, och sa att nu skulle han köra igen. Här fanns ingen väg att råka köra ut på.

Nu gick det mycket bättre, och vi körde lite fram och tillbaka, styrde lite höger och vänster, bromsade lite och lärde känna bilen. Men jag hade fortfarande skrattet bubblande. Som tur var, blev han inte sur på mej.

Allt gott till dej!

Annonser

2 thoughts on “Första övningskörningen

  1. 🙂 vet hur det är, lika spännande för båda parter. han kommer att bli en bra bilförare i slutänden. jag kan dessvärre inte ge min dotter samma service, jag har inte längre någon bil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s