Mangokyckling – recept

Ibland, vill man bara ha något annat, något som smakar lite annorlunda, och då tycker jag att dethär är en bra rätt. Passar även jättebra som bjudrätt! Åt det första gången hos svåger med fru. Lätt att laga dessutom!

Mangokyckling 5-6 personer

1 (liten) kycklingfilé/person alt 1 hel stor kyckling

1½ dl vatten

1½ dl hönsbuljong (färdig)

1½ msk soya

ca 1-1½ tsk sambal oelek (smaka dej fram, sambalen blir starkare när den kokat med en stund)

2 små/1 stor purjolökar

2 röda paprikor

3-4 dl creme fraiche

3 msk mango chutney

2 mindre/1 stor färska mangos

Dela kycklingen i bitar, bryn köttet och lägg det i en gryta Tillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelek. Låt sjuda i 15 minuter.

Grovstimla purjon, tärna paprikan, och tillsätt den i grytan. Häll även i creme fraichen och mango chutney. Koka allt i 5 minuter. OK att förbereda hit om du ska ha gäster och bjuda på detta.

Skala mangon och skär den i ”tärningar”. Tillsätt, värm upp till kokpunkten, och servera med kokt ris och en enkel sallad!

PS. Jag har övningskört en runda med sonen igen idag, och det gick jättebra. DS

Allt gott till dej!

Annonser

15 thoughts on “Mangokyckling – recept

    • Det är bra att äta mango på kvällen, säger min fars fru. Den hjälper en att somna. Hoppas grytan smakar gott hos dej med!Kram till er båda!

    • *ler* Kul att du tycker det!Det var många klick, innan jag kom in på din sida. Läste lite, och försökte svara på detta, och kommentera det du skrev, men det var något fel, så det gick inte.Allt gott!

  1. Det låter verkligen gott. Det är nästan så jag blir hungrig igen här på sena kvällskvisten.Sol saknas här också. Den kommer på eftermiddagarna, sent. Fågelbadet utnyttjas ändå. Länge sedan de badade. Nu dricker de bara (och använder till toa). Bara skatorna som tar sitt dagliga dopp.Ha det fint

  2. Tack!Ska absolut prova – älskar mango!Jag använder Mango Chutney försiktigt nedblandad (INTE ihoprörd) i Creme Fraiche till en god kall sås att äta till ex grillat eller fisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s