Polen

Som du förstår på rubriken, mår jag bättre nu. Oj, vad skönt med en värld som inte gungar som en krängande båt, hela tiden (särskilt att trapporna är stilla). Jag vill sända en stor hälsning av tacksamhet till alla snälla och omtänksamma människor som försökt muntra upp mej! Stor kram!

Hoppas att du har lust att läsa lite om hur vi hade det i Polen!

Här syns maken, och vännerna T och C på marknaden i Świnoujście. Marknaden var verkligen en upplevelse! Hundratals stånd kantade gatorna i vad som emellanåt liknade labyrinter. Här fanns så otroligt mycket att se, och köpa, för den delen. Świnoujście ligger alldeles på gränsen till Tyskland, och det verkade komma en strid ström av jäktade, köpsugna tyskar för att handla. Jag inhandlade en liten miniryggsäck i skinn med många fack, och maken köpte en snygg skinnplånbok. Dessutom köpte vi ett stycke varmrökt, paprikakryddat vildsvin, som vi smaskade i oss. Mmmmmmmmmmmmmm

Detta konstverk, stod längs ”strandpromenaden”. Vi promenerade ganska mycket, och det fanns verkligen mycket att se! Świnoujście är en vacker, grön stad, med många vackra äldre hus. Polackerna verkar mycket ordningssamma och arbetsamma.

Promenaden som jag talade om nyss. Den går paralellt med havet, och det finns små avstickare ner dit ”överallt”. Även här finns det marknadsstånd och restauranger och caféer som säljer t ex nyrökt fisk, glass eller sanslöst goda Belgiska våfflor (med vispgrädde och körsbärssylt som inte var särskilt söt, och därför ljuvlig!)

Vi var nere vid havet tre gånger och promenerade. Varje gång såg vi svanar. De verkade inte skygga alls, och blev lite närgångna, när en tjej letade efter mobilen i väskan. De trodde nog att det var bröd. Det komiska var att det kom en pytteliten silky terrier. som ju bara var en bråkdel så stor som svanarna, men den skrämde dem rejält, och de flaxade skrikande ner i vattnets trygghet.

En av många ungtrutar. Stranden var rik på fåglar! (därav alla bilder)

Stranden var både otroligt lång, och bred! Säkert otroligt fint här på sommaren! Det låg lockande matställen på stranden, och en annan detalj var att de byggt små utkiksplatser, för dem som hade lust att ta en vilopaus. De hade lagt promenaddäck, ner mot stranden, som var jättefint att gå på, och absolut inte halt. Önskar att de hade lagt ett likadant i Ängelholm!

En kurande duva, som har så vacker färg på nacken och ögonen!

Tretåig mås. Jag önskar att det syns, sanden är len som puder, och väldigt ljus.

Vi hade bokat en lyxweekend på Hotel Albatros. Då fick vi båtresa, transfer till och från hotellet, 2 övernattningar, 50 minuters massage och frukostar i priset (1200). Det var ett ganska litet, trevligt hotell. I stort sett alla talade svenska där. Vi hade en inbjudande restaurang på bottenvåningen, med samarbete och andra ägare. Runt hörnet fanns ett disco, som några gäster besökte, men jag hörde inga störande ljud därifrån.  

Massagen var en 50 minuters helkroppsmassage, som mina medresenärer verkligen uppskattade! Jag vågade mej inte på det, utan fick istället en hand- och fotmassage.  Det var ljuvligt skönt, speciellt efter allt promenerande! Tjejjen som behandlade mej heter Julia, och jag gillade henne verkligen! En toppentjej! Hon får mina varmaste rekommendationer!

Båtresan tar 7 timmar, enkel väg, så den i sej är ju ett äventyr. En del sov, andra, som vi, spelade kort. Det är smart, för tiden går fort. Det fanns tre saker som inte var bra på båtresan. Först, att det var tillåtet att röka på vissa platser inne – fy vad de bolmade! Och att det emellanåt luktade gammalt maskinrum och olja. De dofterna är så ofräscha, och bättrar inte på ev sjösjuka. Det tredje var maten. På resa till Polen, fanns det på den båten ganska tråkig mat, allt liknade varandra, och allt serverades med tråkiga pommes. Däremot var soppan fin, och billig! På hemresan, valde vi att äta buffé, i den finare av restaurangerna. Det såg helt okej ut, men servicen var usel, och köttet var inte friskt. Jag beställde lamm med couscous och rödbetor från menyn (eftersom jag inte tål fläskkött). Det var gott!

Allt gott till dej!

Annonser

8 thoughts on “Polen

  1. hade lite brottom när jag såg ditt inlägg.. hann inte läsa själva texten. Men nu har jag gjort det. Polen är underbart och dessa stränder – vad jag längtar efter dom. *ler*önskar dig och din familj en trevlig helg.. Queenia // Anna

  2. Oh så fint. Alltid lika trevligt att läsa om dina resor. Den tretåiga måsen syntes väldigt bra.Det blev nog missförstånd med Djurgårdsfärjan. Det var den jag klarade galant, så vad skulle jag med sjösjukepiller till Åland. Det var på Ålands hav jag blev sjösjuk.Färjan fungerar fortfarande utan problem.Datorn är, peppar, peppar, okej. Har köpt nytt ergonomisk tangentbord och mus. Är just nu helnöjd.Än en gång tack för du delar med dig av berättelser och bilder.Trevlig helgKramiz

  3. skönt att höra av dig igen 🙂 7 timmar med båt, jag skulle gå under av leda, gillar inte alls att åka båt men det ser himla fint ut där ni var… ha det gott.ps. fina bilder – som vanligt

  4. Det låter lockande billigt med en sådan resa. Jag ÄLSKAR massage. Men båtresan verkar å andra sidan inte vara någon höjdare. Har hört fler som åkt till Polen, till någon slags hälsohem, och varit jättenöjda. Mycket fina bilder som vanligt! Och så skriver du trevlig text till dessutom. Du är så duktig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s