Bara bilder, från kolonin

Tre nyfikna pilfinkar

Bilden är nog större än naturlig storlek. Någon som vet vad det är för blomma?

En ormbunke, ser såhär fin ut uppifrån

Mycket större än naturlig storlek, någon som vet vad det är för blomma?

Snart jordgubbar här!?

Gittan, med en påsklämma som håller bort luggen, det är riktigt effektivt.

Kolonin, tillhör väninna M’s dotter. Det är mysigt att vara där.

Allt gott till dej!

Annonser

11 thoughts on “Bara bilder, från kolonin

  1. Så fina bilder. Vad ska du med en ny kamera till? Skojar bara jag förstår att du vill köpa nytt, det gjorde ju jag med. Men jag tycker du har en som ger jättefina bilder.Kan inte hjälpa dig med blomman, tyvärr.Det var inte roligt att du råkade ut för en olycka. Men jag menade inte så ändå. Utan rent allmänt. Jag blir alldeles slut av att läsa allt du orkar 🙂 med och jag går hemma hela dagarna. Ha det så gott

  2. hej. det ser ut som en jordgbbsblomma… det första.. kanske potatisblomma det andra? du, det finns kalkonbacon 😉 om du vill kan jag maila över dieten till dig.

  3. Över jordgubben har du nästan säkert någon Veronica. Det finns många arter. te’veronika, åkerveronika, glansveronika med mera.Högst upp har du någon som liknar gåsört, men som säkert inte är det utan en framodlad sak.Vacker och diskret blomma.

  4. Grattis till det köpet. Hoppas du blir nöjd med den. Jag har kikat på den tidigare också,men kom till besinning att 4 kameror räcker. Den ska vara toppen den du köpt.Kram

  5. Fina kort våra jordgubbar blommar för fullt med ska bli så härligt!! Kanske till midsommar? ;)Ang. haren så kör jag ganska enkelt recept. Först kryddar jag med timjan krydda (torkad) och peppar och lite flingsalt. Sen bryner jag den i en het panna med mkt mkt smör. Kan ev ha i lite färsk timjan med när man steker om inte annat ser de bra ut. Sen in i ugnen på 175c (använder alltid 175c vid vilt) Lägger på en smörklick kanske 30gr eller nått i formen dom ligger i och kryddar lite mer timjan och flingsalt samnt färsk timjan rätt mycket.Kan även ha vitpeppar men det brukarjag aldrig ha.Sen gör jag såsen.Grund sås (smör,special mjöl,buljong(kött),grädde(matlagnings).Jag brukar höfta här smälter smör kanske 50-100gr sen i med mjölet och vispar som en galning tills de blir lagom tjockt precis så de inte kan rinna. Sen i med lite buljong sen på med plattan låg värme då stelnar ju mjölet och såsen börjar bli tjock späd i all grädde nu (3dl) och vispa. Mer värme späd med buljong tills den blir lagom tjock/tunn. och låt den bubbla lite medans du rör så du är säker på att den inte kommer bli tjockare. Sen kan man ha i lite vilt eller ox extrakt (vilt fond) efter smak.I med lite svartvinbärs gele en klick räcker beror på hur sött man vill ha. Vill dock inte ha så sött till haren.Sen när haren är klar i ugnen häller du i allt spad från haren i såsen. Och Sen är det bara att njuta!

  6. Hej!Jättefina bilder har du. Förargligt nog så har jag inget förslag på vad blommorna heter.Jag tycker ju att jag har sett dem, men det hjälper ju inte.Var nu rädd om dig och jobba inte för mycket!Tack för ditt besök hos mig!Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s