Ransvik på Kullen

Mandelblom i härligt solsken.

Väninna M, och Gittan nere vid havet. För knappt 100 år sedan, var denna plats centrum för ”synden i Mölle”. Det gick t o m direkttåg från Berlin hit, och en driftig fotograf, tjänade stora pengar, för alla ville bli förevigade i sina randiga baddräkter. I bakgrunden till höger skymtar en del av Mölle.

Den största kopparödla jag någonsin sett! ganska långsam, men fin i färgen!

Silverblänk vid klipporna.

Naturligt stilleben.

Söt liten sädesärla.

Stigen går från parkeringen in i vacker skog. En mysig stig att gå på. Kantas av blommor, dessutom.

Denhär blomman/växten doftar starkt av lök! Maken säger att han sett att den är ätbar. Jag har inte provat. Bina gillade blommorna i a f.

Allt gott till dej!

Annonser

10 thoughts on “Ransvik på Kullen

  1. Det var fina bilder, som vanligt. Vilken perfekt bild på biet och kopparödlan. Oj, oj.Ska bli spännande med den nya. Kan de bli bättre?? Lite pyssel är det innan man kommer på alla inställningar, men jag har tagit mitt vartefter.Kanske för jag hade ”lillebror” innan.Om jag inte misstar mig har du en hel del förinställningar i den här också, som systemkamera.Önskar dig en trevlig helg. Nu är jag inte tillbaks innan det nya har startat.Kram

  2. Tittar in igen.Du vet väl att favoriter och listor du gjort försvinner. De får du kopiera och föra in manuellt igen.Blogg-inlägg och bilder finns kvar och kommentarer.Allt annat försvinner.Titta högst upp till höger där du kommer till förklaringarna. Men det har du nog gjort. Vi kanske inte pratar om samma sak som listor.Nu ska jag sova God Natt

  3. Hej Carina!Otroligt fina bilder!I går opererades sonen för tredje gång.I eftermiddag ska vi besöka honom. Var påföreläsning i går om mirakler. Så otroligt intressant. Det hände en hel del mirakler och alla bad för en böneduk som vi ska ha med i dag.’Själv blev jag helad från en nackskada som jag haft i över 20 år. Fantastiskt! Det gäller nu att stå på Guds löften så att jag inte tappar det.Tack för att du står med oss!Kramar om!

  4. Men oj, har dina silverarv redan slagit ut. Mina har nätt och jämnt knoppar än, men blommorna kommer väl vad det lider… och de är värda att vänta på. :o)Ha en härlig söndag!

  5. Jättefina bilder som vanligt! Jag gillade alla. Bilden på en liten sädesärla utstrålar harmoni. Tänk att bara stå på en sten och betrakta naturen! Havet ger mig goda vibbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s