Metartävling – Lergöken Cup och sommarfest i Ängelholm

Det står  fullständigt klart att det absolut trevligaste evenemanget i Ängelholm är Lergöken Cup (klicka om du vill läsa mer)! Den är alltid andra lördagen i juli, så även i år, som var den 21:a gången.  Denna trevliga och mysiga metartävling, som avgörs längs Rönne ås stränder, i den del som slingar sig genom centrala Ängelholm. Eldsjälen bakom är den glade och trevlige Swen, han förtjänar all respekt för att han arrangerer något som glädjer så många!.

För minst tio år sedan, när jag och maken för första gången såg en massa människor som satt och metade längs ån, de såg ut att ha jättemysigt, med sina barn, vänner, och ofta med grilldoften som extra krydda, har vi själva varit med. Vill du se hur vi hade det förra året, klicka här., och här. Jag kan bara uppmuntra dej till att vara med nästa år!

P1010984.jpg

Vår utsikt var fin, men, ankorna  var mer närgångna än fisken…

P1010981.jpg

En hel liten tjejklubb

P1010957.jpg

Den enda som egentligen är med i tävlingen är T i mitten med blå tröja. De andra är vänner och respektive på besök hos oss.

 P1010971.jpg

Både yngste och äldste sonen fiskade en stund. Här ”bråkar” de om några ballonger.

P1010974.jpg

Yngste sonen

P1010975.jpg

Äldste sonens kompisar. K t h var med och tävlade.

P1010977.jpg

Eftersom ålen är utrotningshotad, bl a för att Kina fiskar väldigt mycket glasål, fick vi tyvärr inte räkna den, utan släppte den igen.

P1010988.jpg

Yngste sonen hade även han vänner på besök, och här ser vi två av våra fiskegrannar, som är vänner och bekanta.

P1020002.jpg

Väninna M och Gittan, kom ner med goda tunnbrödsrullar med Ajvar relish, vitlöks-Philadelphia och sallad i.

P1020010.jpg

Grannens son fick denhär fina abborren! Han är stolt och lite äcklad samtidigt.

I år fick vi Ängelholmare Sommarfesten samma dag som Lergöken Cup. Jag och väninna M gick upp på torget en liten stund, efter att själva metartävlingen var slut. Det var oerhört mycket folk på plats. Det fanns utställare, en scen med uppträdande, och:

P1020032.jpg

Man hade samlat 30 ton sand, och lagt den på stortorget för att skapa en beachvolleyplan. Här går den största matchen för kvällen, skulle jag tro, den är mellan Rögle coh EVK, våra duktiga volleytjejjer. Lite om detta i hd, om du klickar.

P1020029.jpg

Till och med palmer var planterade bakom konferenciern.

 

P1020039.jpg

Dehär killarna försöker gå på vattnet inuti dessa luftfyllda bollar. Väninna M ville prova… Jag, nej, inte min grej, alls.

P1020047.jpg

Här står lite om vad de gör på bilden ovanför.

Vi stannande inte så länge, utan gick hem till väninna M.

Allt gott till dej!

 

Annonser

7 thoughts on “Metartävling – Lergöken Cup och sommarfest i Ängelholm

  1. Det där ser härligt ut. Toppenfina bilder.Riktig sommar detta.Tack för din kommentar. Jag är lite osäker ändå, lutar lite åt grönsiska på de i trädet. googlar man är det ganska lika.Har mailat SOF tidigare. Men de har inte alltid rätt. Kram

  2. Härliga foton och vilket fint väder ni hade. Idag blev det inget badande som vi tänkt ) ;Vad har du för utrustning nu igen? för visst har du sagt det förut, eller?Nattiskramar till dig

  3. Ser härligt ut med alla som fiskar o tittar på.30 ton sand det är inte lite det, fräckt med palmen.Det där med bollarna ska visst komma till marknaden här i Sjöbo eller nåt liknade i allafall.

  4. dom där bollarna på vattnet ser jätteroliga ut, jag skulle nog vilja prova det :)jättefina bilder som vanligt, hoppas jag kan köpa min kamera snart, fortfarande mobiltelefonen som tar mina bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s