Igår kom våren!

Det var nästan en chock att gå utanför dörren igår, och upptäcka hur varmt det var! Jag tittade inte på termometern, men det var alldeles för varmt för den vinterjacka som jag hade på mig. Idag tittade jag på termometern för två timmar sedan, då visade den på 10 grader. Det var rätt kul, för jag trodde först att den visade 0, men så insåg jag att det inte stämde… Åh vad det är skönt att våren äntligen kommit!

Jag och maken var ute i växthuset häromdagen, vi planterade om att par växter och beskar några andra. Jag har två breda fönsterkarmar fulla av tomatplantor, chili, snackpaprika, physalis, minimelon och gurka som jag längtar efter att få plantera om och plantera ut. Dagtid är det såklart härligt varmt i växthuset, men nattetid sjunker temperaturen rejält. Det finns ännu risk för nattfrost, och jag vill helst inte förlora några plantor.

 

P1050526.jpg

Kanske inte en vårbild, men, de är så fina, Rapphönsen, de höll till på en tomt nära vårt hus för tre veckor sedan, och det var enda gången som jag såg dem där.

P1050811.JPG

Jag undrar vad detta är. Den ser ju väldigt mycket ut som en koltrast, kanske lite större, och den åt vindruvor utanför huset en av dagarna som den kom hem till oss.

P1050795.jpg

De här två spankulerade runt på ”gräsmattan” igår som om de ägde stället…

P1050874.jpg

Whooops, här kom några hjortar som vi såg i närheten av Vegeholm. De lever fria, inte i hägn.

P1050857.jpg

Vackert när man ser fåglarnas siluetter i det strilande ljuset!

P1050870.jpg

Nu har de kommit, Tofsviporna! Ett gott och tydligt vårtecken!

P1050826.jpg

I närheten av dessa väldoftande nysågade tallar sjöng fåglarna helt fantastiskt. Önskar att jag hade ljud här istället för en bild.

Allt gott till dej!

Annonser

One thought on “Igår kom våren!

  1. Härligt att höra att det finns hopp… om vår !Här har vi än så länge berg med snö… fick lite tilläg i går kväll så vi får fortsätta längta och hoppas…. men dina bilder gör det helt klart lättare =)Trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s