En ovanligt färgad koltrast, bärblommor och annat

Hemma i min trädgård,  i förra veckan, blommade både bigarråtrådet och plommonträdet såhär fint:

P1070256.jpg

P1070266.jpg

Nu ligger blombladen som stora snöflingor på gräsmattan. Underbart är kort.

P1070257.jpg

P1070268.jpg

Nu får jag se fram emot äppelblom istället!

koltrast.jpg

Vår ”skumma” koltrast. Han är väldigt skygg, och verkar flyga så fort jag tar fram kameran. Denna bild tog jag genom fönstret på ganska långt håll. Jag har aldrig sett en sådan tidigare, men just denne återkommer till vår trädgård i stort sett dagligen.

Allt gott till dej!

Annonser

17 thoughts on “En ovanligt färgad koltrast, bärblommor och annat

 1. Den måste ju vara till hälften albino, den där stackars koltrasten.Den blev säkert mobbad som unge och det är därför den är så skygg. :o(

  • Jag tänker att han syns lättare än andra koltrastar, och att han kanske har svårt att hitta partner. Allt gott till dej!

  • Jag tänker att han syns lättare än andra koltrastar för rovfåglar, och att han kanske har svårt att hitta partner.Allt gott till dej!

 2. Jag trodde det var skuggningen från gräset, men om den ser ut så jämt så är det väl en en liten avart. Söt är den och fina bilder de andra också.Nu är det fart i holken. När jag kom dit låg de och sov, sedan var det som en explosion och jag fattade ingenting förrän jag såg mamma/pappa som kom med mat. Jisses vilket liv det blev. Sedan la de sig ner igen.Har du skickat namnförslag?Ha det gott

  • Hej! Nej, jag har varken gett namnförslag, eller röstat på namnen som finns. men, jag tycker verkligen om att titta på de små – eller numer ganska stora liven. Ja, vistt är det som en explosion, när föräldrarna kommer med mat. Oerhört sevärt, men, dumt när det gått 2 minuter och man bilden bryts mitt i…Har du skickat namnförslag och eller röstat?Jag tycker att den är fin, den lille koltrasten. Allt gott till dej!!!

 3. Underbara blommor!Det är en ljuvlig tid nu när körsbärsträden blommar och det doftar gott ute. Roligt att du tittade in till min blogg. Ha det så jättegott!

  • Ja, det är så intensivt, det gäller att kunna njuta av stunden. Jag är väldigt förtjust i blommor. Och jag går ibland omkring som Ferdinand och luktar på blommorna…:-))Allt gott till dej!

 4. Ja det är tråkigt att blommorna blåser av så fort för visst är det fint. När jag ser dina fina foton så ja det blir nog så att jag kommer att köpa en systemkamera.

  • Ja, det gör den verkligen! Vårt äppelträd blommar inte än, men knopparna är sprickfärdiga. *ler*Stor kram och allt gott till dej!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s