Såpbubblor hos vänner!

2010; sommar; 412.jpg

Att hälsa på vänner kan verkligen vara kul! Här har jag kul med vännernas äldste son, oj vad vi studsade bra!

2010; sommar; 289.jpg

Pojkens mamma hade en underbart stor såpbubbelgrej! Bubblorna blev enorma ibland. Urkul! Om du vill göra stora bubblor, går det att göra en egen sak att blåsa i av ståltråd.

2010; sommar; 306.jpg

Dethär var en suverän metod! Har kameran inställd på ”sport”, så att den hinner med alla rörelser. Mina vänner hade egen såpbubbelblandning. Om du vill ha lite starkare och segare bubblor blanda såhär:

1 liter vatten

½ dl Yes ultra

1 msk glycerin (finns på apoteket)

Blanda men vispa eller skaka inte, för småbubblorna som då bildas gör att du inte kan göra stora bubblor. Då får du vänta till de små lagt sig.

2010; sommar; 188.jpg

En jättefin fjäril hittade jag i vännernas trädgård …

2010; sommar; 201.jpg

… och verkligt tilldragande blommor, i a f tyckte humlorna det. Coolt att se alla småblommorna i centrum av blomman de är säkert inte större än en millimeter styck.

2010; sommar; 268.jpg

Eftersom deras son insåg att jag tyckte att det var skoj att ta bilder på humlorna, hittade han gräshoppor som han önskade att jag skulle fota.

2010; sommar; 390.jpg

Denhär sitter på deras husvägg, men det var skojjigare att se den på detta hållet, tyckte jag. Egentligen gillar jag inte insekter så mycket, om de är av den sorten som kan flyga eller hoppa på mej…men det  ville jag inte visa inför 5-åringen, och överföra mina rädslor. Och när jag står bakom kameran, är jag även fascinerad av det jag ser, och ”glömmer” att de är läskiga.

Hälsa på dina vänner, det är roligt och gör dig troligtvis glad, det blev jag!

Allt gott till dej!

Annonser

20 thoughts on “Såpbubblor hos vänner!

 1. Den där såpbubbleblandningen har vi prövat och det blir väldigt hållbara bubblor som seglar iväg långt!Ja, att fota är ett bra sätt att lära sig att umgås med insekter och komma på att de faktiskt är mer intressanta och mysiga än läskiga! Fina bilder!

  • Har fått såpbubblereceptet från Exprimentarium, Köpenhamn. Toppengrejjor! :-)Glad för bildberömmet! Jag ska fota en gråsugga snart, de gillar jag inte, men vet var de finns….Allt gott till dej!

 2. Haha! Mina barnbarn älskar gråsuggor och vänder på varje sten när de letar, så jag fick bli vän med dem också. Det finns en svart variant som jag länge har tänkt fota, den rullar ihop sig till ett klot och är då jättefotogenique!Det samma!

 3. Häftiga bubblor och fina bilder !BS Oavsett om du får hjälp gör du det ändå bra med allt odlat, * ge dig själv ett godkännande nu !*. Jag hade /har fullt knog bara med kryddörterna jag odlat, hahaha och det är basilika, citronbasilika, gräslök, dill, timjan , inte mer än så.Tack för omtanken ! har mått bättre idag men ändå latat mig.Tar emot smakprovet……mums !Detsamma ! Kraaam

  • Glad över bildberöm! Kul!BS. har gillat att odla sedan jag var liten, hade ett eget trädgårdsland (har inget det numer, funkar inte att böjja mig så och rensa ogräs). Jag har helt enkelt ordnat det så lätt för mig som jag kan, men visst, intresset finns, annars hade det inte gått. :-)Tack för alla kommentarer, de gör mig glad!Kramar och allt gott till dej!

 4. Ja det där med bubblor gillar barn. Extra roligt om de blir jätte stora.Ja det där med småkryp är inte helller riktigt min grej men ser jag ett djur vill jag gärna fotografera men vet inte vad som händer om det skulle hoppa i just ögonblicket när jag fotograferar. Jag hoppas att jag inte slänger kameran lång väg.

  • En av gräshopporna flög iväg ganska långt, just när jag skulle ta en bild, men, inte MOT mej, så det gick bra…Jag tycker fortfarande att såpbubblor är kul. Minns att jag fullkomligt älskade det som barn :-)Glad att du titatde in!!!Kram och allt gott till dej!

 5. Vi brukade jaga gräshoppor åt våra gamla ödlor vi hade=), det var skoj!!Såpbubblor älskade mina grabbar när dom var små….och det slog aldrig fel, dom blåste bubblorna alltid på mina rena fönster=)kramiz

  • Oj, ödlemat, tänkte inte på det. Vet inte om du sett en film som heter Hidalgo (en av mina favoriter, Hidalgo är en häst), i a f kommer det en svärm med gräshoppor, som både Hidalgo och hans ryttare äter för att få näring… Knaprigt… Jag, nej, kan inte ens föreställa mig hur det smakar. Glad att du kikade in igen!Önskar dej en trevlig helg och allt gott till dej!!

 6. Hej! Mycket fina foto. Såpbubblor är roligt. det tycker alla barn,och vuxna om. Särskilt en fin sommardag. Filmen på youtube är inte mitt barnbarn utan en generation till. Jag är gammelmormor till han.. Det är Bitte som är mormor till han. Jag har för mig att jag har sett Bitte skriva här någon gång.ha en bra Helg. Kram/Anita

  • Tyckte väl att jag kände igen pojken, men kopplade inte riktigt. Och frisyren stämde inte heller. Du får ta det som en komplimang! 🙂 Jo, det stämmer att Bitte skriver här. Hon har varit såååå flitig och gått ner en massa i vikt. Glad att du gillade mina foton! Trevlig helg och Allt gott till dej!!

  • Ja, jag kan bara hålla med! Är ganska stolt över att jag är ”lite glöttig” (skånska för barnslig). *skrattar* Önskar dej allt gott och en trevlig helg!

 7. sån blandning gjorde jag också till mina barn när de var små. är hur roligt som helst att blåsa såpbubblor.hur går det med chilin`?

  • Ah, gillade chilifrågan! Hade tänkt skriva en rad om den. I år är alla plantor väldigt fina, och rikbärande. Och, nu förstår jag varför Arizona är en favorit. Vilken oerhört vacker planta! fantastiska färger! Den ser liksom designad ut. Men, ingen chili är mogen än, och, en sak till, i år får jag TYVÄRR ingen jamaican Yellow. Var du nog att ge bort en planta, och den andra den bara dog… (ett frö tog sig aldrig)Hoppas på ny chans nästa år! Jamaican är urgod, trots styrkan. hur går det för dej då???Stor kram och allt gott till dej!

  • Ja, jag kan bara hålla med! Älskade det som barn, och älskade att slabba och leka i vatten. Hoppas du får nytta av receptet!Stor kram och allt gott till dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s