Sol och badsemester

Jag har varit borta en vecka, besökte den grekiska ön Karpathos. Det är en ganska liten ö som ligger mellan Rhodos och Kreta. Det var en härlig resa med god mat, lagom varmt och många sköna bad. Människorna är vänliga och gästfria – ön är väl värd ett besök!

Du får här ett litet smakprov från en härlig resa med Sofia my love, en båt som tog oss till tre stränder, varav en privat:

Karpathos 151.jpg

Se så klart vattnet är! Fint att snorkla, särskilt nära klipporna.

Karpathos 177.jpg

Utsikt från ”Tavernan”. Här ser du en skymt av båten.

Karpathos 167.jpg

Nylagad lunch åt vi på ”tavernan” uppe bland klipporna i skuggan. Det var varken trång här eller på båten, bara mysigt!

Karpathos 184.jpg

Jag undrade vad det var först. På håll ser det ut som om någon stuckit ner dekorationer på smala järnspett, sedan tyckte jag att det liknade någon sorts ax… Kunde inte komma närmre här, det var för brant.

Karpathos 379.jpg

Såg blommorna på annat ställe, de var mer utslagna här. Vackra, eller hur?

Karpathos 158.jpg

På tal om brant, så var det det… Själva stranden var ganska smal, men vad gjorde det när vattnet var varmt och läckert turkost.

Karpathos 180.jpg

Vår glade skeppare Vasili. Han har kommit till ”Vasilis paradise” sedan han var liten. Glad att han delar med sig av den upplevelsen!

Karpathos 190.jpg

Denna stranden heter Apella, och har blivit framröstad till Medelhavets vackraste strand

Karpathos 223.jpg

Jag gillar romantiken, de som sitter och håller om varandra nästan längst bort på stranden

Karpathos 206.jpg

Skugga, om man ville uppsöka den. Här tror jag att vattnet strömmar ner från bergen när det regnar

Karpathos 209.jpg

Helt klart turkost vatten!

Karpathos 210.jpg

Här ser du hela båten Sofia my love ankrad vid Apellastranden.

Karpathos 249.jpg

Vid sista badanhalten, uppmanades vi att dyka i vattnet från båten. Här dyker ”styrman” i från båtens tak.

Karpathos 245.jpg

Det blev många härliga plask, rop och glädje, samt även applåder emellanåt vid extra snygga hopp (inte mina, jag klättrade nerför stegen innan jag hoppade…feg som jag är)

Karpathos 259.jpg

Klippväggen bredvid vårt ”hoppställe”. Vattnet var ca 10 meter djupt här, men det gick ändå att se botten. Wowfaktor på det!

Allt gott till dej!

Annonser

30 thoughts on “Sol och badsemester

 1. Hej Carina !Vilken trevlig resa du tycks ha varit på. Jag brukar aldrig längta utomlands, dock har jag varit till Kreta och några grannöar, men när jag såg dina bilder vaknade lusten. Bara att hoppas att fru Fortuna ger mej en chans i vinter. I en tidigare blogg antyder du att du har ett recept på hur man kan anrätta nypon så att de går att använda som tillbehör till stek och sådant. Det kan du väl göra ett blogginlägg med !MVH/Wassen

  • Hej! Ja, det var verkligen avkopplande och riktigt bra. 1000 gånger bättre än Lanzarote (en av kanarieholmarna) enligt min smak.Glad att kunna inspirera med bilder! Jag får väl ge dig en lyckospark, så fru Fortuna ler mot dig!Jag ska satsa på att återkomma med nyponinlägg. Måste plocka dem först… :-)Gjorde inlagda gröna tomater häromdagen, har inte smakat dem än, de ska lagras några dagar först.Glad att du tittade in.Allt gott till dej!

 2. Åh vilka underbara bilder!!Det låter som du har haft det riktigt skönt och det var dig väl unnat!!När jag ser bilderna önskar jag att jag skulle tåla värmen bättre….Hemikramar ♥

  • Tack! *ler lyckligt*Ja, det var verkligen toppenskönt! För min del mår jag otroligt mycket bättre av värmen. Allt gott till dej med en stor kram!

 3. Vilka underbar bilder och vad det ser härligt ut. Förstår att du njöt där. Bara färgen på vattnet.. och stranden, som taget ur en resebroschyr. Naturbilderna inte att förglömma, det var fina blommor de på branten..Hit kommer jag och tittar igen.Ha det gottKram

  • Jag känner uppriktig glädje, att jag fick möjlighet att åka. En restresa, men vad gör det (lägre pris). Ja, det var härligt, särskilt dagen då vi var ute med båten. Kramar och allt gott till dej!

 4. Härliga bilder 🙂 Jag som jämt har resor inplanerade i huvudet, stoppar även in detta resmål bland favoriterna…. Skön och avkopplande semester verkade det som du hade.Sköt om dig // Tess

  • Hej!Ja, just så, vacker, skönt och avkopplande! Inte massor att göra, vilket var – bra! Karpathos är bara min andra Grekiska ö, hoppas kunna räkna in flera snart. Den andra, Tassos, var kalas den med, annorlunda än denna, bättre i vissa, och sämre i andra avseenden. Kramar och allt gott till dej, och lycka till med nästa resa!

 5. Hej Carina,vilka fantastiska bilder det blev! Inte utan att man längtar tillbaka!Skickar ett mail till dig snart!Kram

 6. Åh, jag kan inte göra annat än bli avundsjuk och önskat att jag var med!. Och vilka härliga bilder, och vackra..Imponerad av bilden där du fångade han som skulle dyka och jättenyfiken och skulle vilja kunna känna på klippväggen!! Förstår om du har njutit!!!kramizar

  • Jag borde såklart ha stoppat in dej i handbagaget och tagit med dig! Försöka dela den goda känslan här. Jag gillar klippväggen, den är så cool, jag ser ett ansikte i den. Ja, jag njöt! :-)Blir superglad av bildberömmet!Kramar och allt gott till dej!

 7. Åhhh vilka härliga bilder. Ser riktigt härligt ut. Tittar man ut så blir man inte fullt så glad i detta trista väder. Vad då feg att du inte vågade hoppa? Jag är värre, skulle aldrig gå i om jag inte bottnar.

  • Tack min vän för din uppmuntran! Glad för bildberömmet!! :-)just nu har vi haft några fina dagar, men oj vad kallt det är. Ja, det var en härlig semester. God och fräsch mat, trevliga, gästfria människor och precis alldeles lagom varmt, både i vattnet och på land. Hoppas du får möjlighet att fira din vinnande kamp mot vikten med en skön resa någonstans!Kram och allt gott till dej!

 8. Tumme för alla härliga bilder ! Guuuud, vad jag blir avis !Det regnar här och kändes halvkallt inne, så jag har eldat, gillar inte att frysa.Ha en härlig helg !Kramar

  • Nä, frysa är inget vidare. Skönt att drömma sig bort, när dagarna blir kallare, regnigare och kortare. Glad för tummen! :-))Stor kram och allt gott till dej!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s