Tredje gången om Karpathos

Karpathos 473.jpg

Vi tog en lokalbuss till Amoopi, det tog bara en kvart. Där fanns två stränder, en med sand och en med småsten (sjösten). Vi badade på stensidan, där var det helt fantastiskt att snorkla! Jag såg hundratals fiskar i alla möjliga färger, ganska nära stranden. De var nära klipporna som du ser på bilden. Vattnet var kristallklart och det var härligt att bada här. Den enda fadäsen stod jag för. Jag var så inne i att titta på alla fantastiska fiskar, att jag råkade simma in i en man som badade. Tur att jag åtminstone lyckades kraxa fram ett ursäkta när jag plockat ut snorkeln ur munnen…

Pigadia (118).jpg

Maken badar i Pigadia

Karpathos hotellet (4).jpg

Poolen på hotellet. Den var härlig!

Karpathos hotellet (12).jpg

Poolen på kvällen, just här är inte lamporna i den tända, ser det ut som. Fint ändå!

Karpathos hotellet (13).jpg

Så hette hotellet som vi bodde på. Det var ett trevligt lägenhetshotell på 22 rum, men snäll och vänlig personal. Ägarinnan bor halva året i USA, och hon är så gullig! Jag berättade att vi firade (21-årig)bröllopsdag, och då köpte hon en present till oss, en hel ask med god baklava, som smakade ganska likt klenäter, fast de innehöll mycket nötter och var inte friterade. Och jag som älskar kakor 🙂 (ja, det syns liksom, ”måste” ha någon last…)

Pigadia.jpg

En del av båtarna i hamnen, Pigadia

Pigadia (4).jpg

Vattnet i kranarna var inte drickbart (man kunde inte ens brygga te på det) på Karpathos. För den som ville, kunde man hämta vatten på olika ställen runt om i stan. Ett av ställena ser ut såhär. Jag tycker att det är fint! Skylten längst upp t h har jag redan publicerat i inlägget Mest om mat på Karpathos.

Pigadia (5).jpg

Ytterligare en bild tagen i hamnen. Bakom husen t v i bild, ligger en lite äldre del av Pigadia

Pigadia (85).jpg

En av dörrarna i det området

Pigadia (83).jpg

Strax ovanför, strövade getterna fritt omkring. Du ser väl båda? Nära dem fanns en grekisk-ortodox kyrka. Vi gick in och tittade lite i ett rum som jag tror var avsett för bön. Utanför fanns begravningsplats. Alla gravstenar var släta med en bild på den avlidne.

Pigadia (36).jpg

Frågade dennan dam om jag fick ta kort på henne, är osäker på om hon förstod frågan. Tycker om hela scenen. Hennes fötter på en upp-och-nervänd spann, kattungen som tittar åt samma håll, hennes glasögon på bordet, och broderiet i knät. Ser hjärtat i glaset i dörren och gillar det med.

Pigadia (28).jpg

Stranden i Pigadia var ganska lång, här utsikten från en taverna ”Dolphin”.

Pigadia (78).jpg

Som du kan se på bilden ovanför, ligger staden på en bergssluttning. För att vi skulle komma till vårt hotell, var dessa trappor bara början på vägen. Men, som jag sa ”vad bra, man får både vältränade ben och semester samtidigt”.

Pigadia (68).jpg

”Sista veckan!” står det på skylten. Konstnären har ett förflutet i USA. Hans tavlor är bl a målade på marmorskivor. De vackra kvinnorna, känns klassiskt grekiska. Trots låga priser, köpte jag inget. Det är jag inte riktigt nöjd med.

Nu blir det inte mer om semestern på Karpathos. Vi besökte inte den trevliga byn på andra sidan än, Lefkos, men där skulle vara jättefint. Vi besökte inte heller byn Olympos. Den upptäcktes först 1979. Där lever man ett enkelt självförsörjande liv. Och en man sa ”kvinnorna jobbar inte männen”. Vad vet jag. Några trevliga människor som vi träffade på ön, hyrde jeep och körde dit. Dels tyckte de nog att det på ett sätt var värt det, men, vägen var knappt framkomlig på vissa ställen, vilket gjorde att det tog oerhört lång tid att köra både dit och tillbaka. Det bästa var båtturen, de vänliga och gästfria människorna och den goda maten. Vi var där så sent, att vi var ”de sista” svenska turisterna för säsongen, det kändes helt ok. Karpathos är helt klart värt ett besök! (Jag träffade några norrmän som var där för första gången, men deras släktingar hade varit där 30 ggr(!)) Ett enda råd: ha med dig badskor, eller köp ett par på plats (mellan 3,5-7 Euro).

Allt gott till dej!

Annonser

2 thoughts on “Tredje gången om Karpathos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s