Tänt var det här!

Idag har det vänt! Om det var årets längst dag igår, är idag den dag när vi officiellt redan är på väg mot midsommar. Ljuset ute just nu är underbart, och luften är ren och kall. Det knarrar under skorna när man går, det är så mysigt. Påminnner mej om när jag var yngre, och vi åkte tåg till Narvik i Påsken, det var tågbyte i Boden, och snön knarrade ”alltid” under föttena där.

På Fodergatan i den sydvästra delen av Ängelholm, finns detta julpyntade hus.

P1040106.jpg

Det går att tycka vad man vill. För min del, blir jag helt farcinerad av att det är så mycket! Överallt! Nästan amerikanskt mycket. Inte min stil, men jag vill gärna titta.

P1040110.jpg

Huset från en annan vinkel. Ägarens ena hund syns i bild. Och en Fyrverkeribanner, han säljer fina  fyrverkerier i mellandagarna. Anledningen till att lamporna på taket ser så suddiga ut, är att det är så mycket snö på dem. Det är LED-beslysning, både miljövänligt energisnålt, och avger ingen strålvärme som smälter snön.

P1040114.jpg

Bäst som jag står här och fotograferar, kommer husets ägare med sina hundar, och vi börjar prata. Han verkar trevlig, och vi pratar en stund, om miljö, lampor, tid det tar att sätta upp dem bland annat. I förra veckan var det en artikel i tidningen om Ängelholms mest upplysta hus. Det är många som velat skriva. Även radion har varit där. En kvinnlig journalist kom mitt på dagen, det var nog inte så genomtänkt.

P1040120.jpg

För min del, tycker jag att baksidan av huset är den finaste. Det var lite som att kliva in i en sagovärld.  Jag är så glad att KG tog sig tid att visa mig, och  lät mig fotografera. Jag berättade att jag tänkte blogga.

P1040127.jpg

Läckert med den nyfallna snön, i kombination med det silverfärgade och det lila ljuset.

P1040126.jpg

Ingen del av trädgården som går att dekorera är bortglömd

P1040124.jpg

I år har K.G. fått sätta upp allt själv. Det har nog tagit rejält lång tid… Tidigare har sonen hjälpt till. Jag frågade K.G. varför han hade så många saker, och han svarade skrattande att han liksom tyckte om det, och inte kunde får nog. Han har en räknare för passerande bilar. Antalet är uppe i nästan 3500 bilar, och det är det antal som kom under ”hela säsongen” förra året. Nytt rekord tas snart, m a o.

P1040099.jpg

Öresundskrafts fjärrvärmeskorsten är vackert dekorerad. Människor som jag talar med, tycker alla att det är fint.

P1040146.jpg

Ängelholms mest dekorerade balkong på Kristian II’s väg.

Allt gott till dej!

Annonser

13 thoughts on “Tänt var det här!

 1. Här där jag bor finns det också ett sånt pyntat hus som det blivit tradition att åka och titta på. Men i år blev det inte pyntat pga uppgrävda ledningar eller nåt sånt. Nu fick jag se ett i alla fall! Tack!God jul på dig!

  • Jag var vid huset förra året, då var det inte tänt, fy vilken besvikelse! Det är liksom kul, och, det är en mening i att ha kul! :-)Kramar och God Jul på dej med!

 2. Vad hände? Jag var nästan klar med att skriva, så blinkade det till och jag var överst på din sida.Men jag började med katten medan jag kom ihåg det, tur jag gör det ännu. Jag menade din systers katt som du fick hålla undan gardin och ampel för att få en bild. Inte att du lurade den på riktigt utan inom citationstecken. Jag antar det var den du menade i svaret hos mig också.Och sill och allt därtill, gör mig riktigt hungrig i sena timmen när normala människor börjar gå och lägga sig. Nej jag ska inte äta. Men det ser mycket gott ut och fina uppläggningar. Men kniven såg farligt nära ut vid fingrarna. Inget för mig det inte.Och ljusen. Ja vad säger man? Helt underbara bilder allihop. Men jag håller med dig, det är väldigt fint att titta på men jag skulle heller inte vilja ha så mycket.Jagskaocksåpåfödelsedagskalasmittijulenmittegetmeningentingattprataomnärmanbliräldreintesåmångaår.God JulKramen

  • Ja, nu begriper jag. :-)Fast vad som hände, har jag ingen aning om. Teknik.Stort grattis i förskott, min vän!God Jul med en stor kram!!

 3. hej. hoppas du haft sköna juliga dagar med nära och kära.jag såg ett program häromkvällen på svt2, om en gata i Edmonton som under december månad kallas Candycane lane.Makalöst utstyrslad med dekorationer.

  • Tackar varmast för tipset, det skulle jag gärna se!Ja, jag har haft det bra. Hoppas även du haft det bra!Kramar och Allt gott till dej!

  • Hej!! Glad att du tittade in! jag planerar att skriva om fyrverkerierna idag (skulle gjort det igår, men hann inte). Vi ses imorgon! Det ser jag verkligen fram emot!!Allt gott till dej!

  • En bra fråga. KG’s grejjor kostar säkert en hel del, men, driftskostnaden är relativt låg. Kramar och Allt gott till dej!

 4. Hej och Gott Nytt År !Det såg faktiskt tjusigt ut, men hur lyckas karl´n hålla ordning på alla sladdar och lampor till nästa Jul ? Vi har inte en bråkdel, men när det skall sättas upp nästa gång är det ett enda stort ”ormbo”. Ändå så försöker jag att packa ihop det så genomtänkt som möjligt 😉

  • En bra fråga, som jag inte har ett bra svar på. Jag tycker att jag har ormbo, bara av det lilla som vi har.God fortsättning och Gott nytt år till dej och de dina! Kram och allt gott till dej!

 5. Pingback: Täääänt var det här! | Framsnacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s