Rött, medium eller välstekt?

Ett litet tips, som jag själv fick för säkert 25 år sedan, och som jag gärna för vidare! Hur ska man kunna veta om köttet är rött, medium eller välstekt? Jag gillar inte idén att skära i köttbiten för att kolla. Nu pratar jag om kött som stekt på grillen eller stekjärnet, steker du en stek  ugnen, bör du använda en stektermometer. Det handlar om att använda ett finger, eller ett redskap, som t ex en gaffel. Du känner med ett lätt tryck på din kroppedel, och sedan på köttet, så vet du!

  •  
    • Rött inuti – ska kännas i motstånd ”svikt” som på kinden
    • Medium inuti – ska kännas i motstånd ”svikt” som nästippen
    • Välstekt inuti – ska kännas i motstånd ”svikt” som på hakan

Lätt att minnas, eller hur?

Allt gott till dej!

10 thoughts on “Rött, medium eller välstekt?

  1. Medium tack ! Nu kom jag precis på nåt skoj som jag kan skriva om.BS Tackar så hjärtligt för recept och inspiration !!!!Nu har jag lite att välja på, här ska testas!!!Ha det så gott !!!Nog kan man säga allt gott till mig från dig med allt detta, hahaha.Kram

    • Roligt att du uppskattade mitt receptflöde. :-)Jag får satsa på att se vad du kom på… :-)Allt gott till dej (kan ibland ha dubbeltydelse :-))Kramar!

  2. Haha…Precis så säger maken=) Han har något knep på att ”känna” på köttet hur välstekt det är=)..Men det säger du inte till honom att jag är imponerad om:P haha…Ha en underbar fortsatt kväll!!! Varmaste kramizar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s