Svärmors blommor

Kan inte nog säga hur mycket jag tycker om Förgätmigej! Dessa otroligt vackra blommor gör mig alldeles varm

Hundkex är det inte, även om de är ganska lika. Bladen ser nästan ut som dill. Skira och fina.

En mycket elegant akilejaknopp. En annan favorit

Jordgubbsblommor – redan nu kan man i det gula ana formen på jordgubben

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

15 thoughts on “Svärmors blommor

 1. Jag älskar också förgätmigej och akleja. När det gäller akleja tycker jag de dubbla, pastellfärgade är supersöta.
  Ha en underbar fortsättning på dagen.

  • Jag säger som till ”Bara Jag” : ”Kom liljor och akileja, kom rosor och saliveja, kom ljuuuuuuuuuuva krusmynta kom hjärtans fröjd”. 🙂
   Akilejor är riktigt vackra, absolut! Jag behöver ett macroobjektiv!
   Vi ses min vän, tack för önskan. Hoppas att du hade en bra mors dag!
   Allt gott till dej med en kram!

 2. Min nu vuxna dotter var i Skåne med sin kompis när hon var ca 10 år. De var hos kompisens morföräldrar. När de kom hem, berättade dottern lyriskt att hon och A hade räknat hur många olika aklejor mormodern hade i sin trädgård. Sen dess drömde jag om att ha aklejor. När vi köpte torpet blev jag med aklejor och även andra drömblommor, som pioner, lupiner, förgätmigej och liljekonvaljer. Nu har jag aklejor även i stan och den vackraste är nog den rödvita.

  • En granne har en otroligt vacker vit och gul sort med långa saker som hänger därbak, nästan som den rödvita. Denrödvita är betagande! Och den mörkblå är underbar! ”Kom liljor och akileja, kom rosor och saliveja, kom ljuuuuuuuuuuva krusmynta kom hjärtans fröjd”. 🙂 Vad på trädgårdsrunda förrförra året, han hade också många fina. Pioner har jag två, knopparna på den ena är sprickfärdiga. I parken invid Ramlösa brunn finns det många otroligt vackra pioner. Och, stockrosor är fina! De mörkmörkröda är mina favoriter, eller de dubbla… Blir glad av blommor! =0)
   Allt gott till dej!

   • Försökte med stockrosor för många år sedan, men det gick inte så bra! Hade inspirerats av alla jag såg i Skåne. De är så väldigt vackra.

    I stan har jag en vit pion som är underbar, planterade en röd också samma år, men den försvann. På torpet fanns många olika när vi köpte det och jag är så glad över dem, de är så fantastiskt blomvilliga och eftersom det är olika sorter så har jag pionblomning länge. I en av pionerna trivs guldbaggen!

   • Jag älskar stockrosor, men maken är irriterad på att de ganska lätt lägger sig ner när det blåser, och utrotade dem… Sicken en. Ja, de är fina!
    Pioner är känsliga, svåra att få att trivas. Vi har två, vågar inte flytta dem eller så, det händer att de inte klarar det. Synd att din gick bort. Det enda jag haft otur med var en japans blodlönn, det invaderades av myror som faktiskt tog död på den. Tråååkigt. Senare hörde jag att de gillar lönnens söta sav.
    Såg en gång en fotoutställning på Norrvikens trädgårdar med mängder av pioner, den var enastående! Det fanns dessutom pioner i vaser och skålar i utställningsrummet.
    Roligt att vi har så liknande intressen!
    Kramar och allt gott till dej!

  • Jag åt faktiskt några idag… Mamma hade köpt med sig. Jag gjorde en marängtårta med färska jordgubbar uppepå, det blev friskt mot det söta. 🙂
   Allt gott till dej!

 3. Så vackra kort igen !!!! Saknar en bra kamera.

  BS Nääee, vet du vad, det är ingen tröst alls att fler har det lika jävligt med värk. Tycker det är förbannat hemskt att folk ska vara tvungna att plågas så.

  Tack snälla för länkarna ! De hos Civilisten har jag läst tidigare, men de är görbra. Tyvärr visste vi dessa trista fakta att regeringen ville slänga ut oss sjuka i kylan så de fick loss pengar till skattesänkningar. Det som förvånar mig är att så många vanliga jobbare gick på lögnerna ???? Själv har jag levt ett tag så jag har inga illusioner och är av naturen svårflörtad, därför ramlade inte jag eller mina nära och kära dit, de har på nära håll sett hur jag fått kämpa för allt.

  Tack för att du tog dig tid att göra detta !!!!

  Kramar

  • Det är okej. Kameran är bra, den hjälper mig komma ut, göra saker. 🙂 Och jag har roligt under tiden. Har en kamera som jag tycker är bra, och ffa är den lätt både viktmässigt och att hantera. 🙂
   Ja, det är hemskt. Jag menar att det ibland är skönt att någon begriper hur det är. Skulle inte ens önska att Christina husmark fick ha det som jag har det, även om jag kan vara väldigt arg på henne.
   Allt gott till dej!
   Kraaaaaamar!

  • Vad fint av dem! Av min yngste fick jag att han skulle vara snäll och hjälpsam. DET uppskattade jag jättemycket. den äldre hade med en väldigt vacker bouganvillea, en blomma som påminner om semester! 🙂
   Stor kram och allt gott till dej!

 4. Väldigt fina bilder. Den lilla ankungen var så söt. Min pappa tyckte mkt om förgätmigej o jag tycker också dem är fina. Fast det finns många andra vackra blommor.

  Ha de gött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s