Vandring på Kullaberg 2

Just idag har jag fikat hos en väninna, spelat spel med en annan. Spelat minigolf tillsammans med sönerna, den enes flickvän, sönernas kusin och hans flickvän. Kom näst sist, men är glad att de ville ha med mig! Midsommaraftonen var väldigt trevlig och rolig i goda vänners lag i Skummeslövsstrand.

Du missade väl inte förra inlägget om Ransvik? Det finns här.

Om man kör in mot Ransvik på Kullaberg och parkerar längst ner, går det en stig in till vänster. Den följde väninna M och jag. Följ med och se vad vi såg!

Inte så många meter in på stigen, viker den av längs klippkanten

Jag kikar ner genom grönskan och ser havet kasta sig till skum mot klipporna

Stigen är ofta stenig, och kurvig. Vad väntar bakom nästa krök?

Det sluttar oftast brant ner mot havet, det är ett dramatiskt landskap!

Väninna M’s söta Bichon Havanais njuter också av promenaden

Solen värmer de nakna stenarna på stigen som här bär uppåt

Jag tror att stigen når ända fram till Mölle. Du måste köra genom Mölle för att komma ut på Kullaberg. Grand hotell är alltid framträdande i vyn, de har superb mat!

Ibland verkar det som om någon byggt trappsteg för att det ska gå en anings lättare att ta sig fram. Havet brusar nere till vänster, för nu har vi vänt

En naturlig portal

En del av träden ser speciella ut. Här finns en hålighet mellan stammarna

Och här inne kommer det berömda Storsjöodjuret med öppet gap

Visst är det ganska likt, även på närmre håll? Öga, gap, nos, t o m en tunga sticker ut

Nästa gång ska jag visa en ekorre, en mängd blommor och lite god mat som vi åt denna ljuvliga dag!

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

11 thoughts on “Vandring på Kullaberg 2

 1. Är det inte där folk brukar ramla ner från klipporna ibland? Ser häftigt ut! Och ja, nog är det Storsjöodjuret ni fått upp på land! Roligt! Idag vakande jag klockan ett! det är kanske inte så konstigt som det låter, kom i säng fyra på morgonen och innan jag somnade var hon närmare fem. Har varit yr idag och hjärnan fungerade knappt alls, så alla blommor hette maskros för enkelhetens skull. Så jag har plockat en bukett med maskrosor med en annan ros i mitten. Maskrosorna ser ut som prästkragar, så det är kanske det de heter. Det var länge sen jag plockade prästkragar. Jag lärde mig idag att de var sega, det hade jag glömt, så det blev med sekatör. Lärde mig också att det ofta växte två blommor per prästkrage och att det gärna trasslar in sig i varandra när man försöker arrangera dem i vas, i detta fall en kopparhink. Vackert blev det på det vita utebordet! Annars har jag inte gjort mycket alls, krukade de vita pelargonerna som följde med hit till torpet, lyfte in pioner som halkat ur inhägnaden och spanade efter guldbaggen, men såg ingen. Ansade lite i syrenen vid uteplatsen och även schersminen som är så stor att man knappt tror det. Inga bilder idag, det blev så många i går.
  Kram

  • Det har hänt vid flera tillfällen att främst bergsklättrare ramlat ner och blivit bärgade med helikopter och så. Oftast danskar. Det är mycket vackert vid Kullaberg, och som jag brukar säga ”Skåne är inte platt”. 🙂
   Det låter som om det blev jättefint i hinken!:-)
   Du har ju gjort både det ena och det andra! Schersminen doftar verkligen fantastiskt gott!
   Kraaaamar och allt gott till dej!!

 2. Verkligen ett dramatiskt och fantasieggande landskap och nog verkar det onekligen som stenarna är arrangerade i trappsteg!

  Hemikramar och det bästa till dig!!

  • Ja, det finns en möjlighet att de kan vara det, några av dem i a f. Det är mycket vackert att gå där. Fint med en sådan favoritplats på så nära håll. 🙂
   Kramar och allt gott till dej!

 3. Härliga bilder. Vi brukar osse spela mingolf några gånger på sommaren men det går inte så bra för mig men det är roligt ändå. Nu har vi fått nya banor här och det kostar 15 kr så det kan man ju unna sig ett antal gånger.

  • Det var ett alldeles lagom pris! Vi fick betala 40… Fast, det får det vara värt. jag tycker nog att det bästa var att de frågade om jag ville följa med! 🙂
   Allt gott till dej!

 4. Pingback: Blommor och annat på Kullaberg 3 | Framsnacka

 5. Pingback: Mölle vid foten av Kullaberg 4 | Framsnacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s