Mölle vid foten av Kullaberg 4

Här blir det en hel del småglimtar av Mölle som ligger vid Kullabergs fot. Vill du läsa mina andra inlägg om min och väninna M’s utflykt till Kullaberg? Klicka på namnen: Ransvik Kullaberg 1. Vandring på Kullaberg 2. Blommor och annat på Kullaberg 3. Detta är det sista blogginlägget från den dagens utflykt.

Dethär ser så mysigt ut!

Fin färg, samt enkelt och vackert med stenarna bland blommorna

Alla sådana här små gränder har ett namn, och det finns flera i Mölle

Detta fönster känns genuint skånskt

Tänk att ha den vyn när du sitter och fikar!

En gränd till. Det är bara att traska iväg, och se var du hamnar!

En ståtlig och inbjudande grind

Charmfaktorn är hög på detta lilla fönster

Det är något med ingången till den lilla glasverandan som är så tilltalande. Huset vätter mot havet.

Hotell Kullaberg, Mölle. Mitt i veckan, på sen eftermiddag är det inte många gäster under försäsongen.

Vi spekulerade vilt i vad man använde denhär grytan till. Glögg föreslog väninna M, badvatten tyckte jag. Vad tror du?

Härlig snickarglädje i skånsk grönska!

En vacker dörr får avsluta besöket i Mölle, och min berättelse från Kullaberg. Vi ses!

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

20 thoughts on “Mölle vid foten av Kullaberg 4

 1. När vi bodde i Höganäs tog mamma och jag Londonbussen ut till Mölle en sommar. Det var en tvättäkta röd dubbeldäckare som gick däremellan på sommrarna ett tag, kostade inget, men man fick gärna lägga en slant i alla fall vilken vi gjorde =)

  Där är så fint att bara gå runt, äta glass, eller fisk så klart =) och bara njuta!

  • Kommer ihåg att du berättat tidigare att ni åkt den. det har inte jag. Vilken förmån att den var gratis!
   Arild är fint det med, fast dit brukar vi komma med båt. Stannar, handlar något gott (glass eller fisk :-))
   Kramar och allt gott till dej!!

 2. Skåne är fantastiskt på sommaren. Vi får se om det blir nån Skåneresa i sommar eller inte.

  BS Tack raring !

  Jaa, det var verkligen ett minne för livet.

  Massa kramar

 3. Tackar för alla fina kommentarer! Blir så glad! Och så tycker jag att du ska tatuera det där på rumpan. Tror mannen kanske hade uppskattat det med 😉 . Ta hand om dig! Kram!

  • Hahaha, jag tänker på den stackars tatueraren… Och så måste det se ut som en stämpel, det får inte vara ”perfekt”, och jag vet inte ”hur stort”. Tokigt men kul. I tanken finns den redan där. Jag vet inte vad maken tycker… 🙂
   Jag tycker att det är kul att titta på din blogg, förlåt om jag är oregelbunden besökare.
   Kram och allt gott till dej!

   • Du får överaska honom efter du gjort det. Eller så kan du iaf gör en låtsas och se vad han skulle säga.. haha!
    Ingen fara, uppskattar att du trillar förbi ibland och kommenterar!
    Ta hand om dig! Kram!

   • 🙂 Jag tror att jag i tanken har en redan och ändå är jag liksom inte 100% säker på att jag vill ha en. Motsägelsefullt? Kanske… 🙂
    Du, kul att en tyckte att bilden på dej o F var som hämtad ur en film på FB. 🙂
    Grattis föresten!
    Vi ses!!
    Kram och allt gott till dej!

 4. Helt underbara bilder på underbara motiv! Oh, vilka miljöer, jag blir verkligen avundsjuk på er där nere! Min favorit den här gången blir de olivgröna dörrarna i snickarglädjen, olivgrönt är min favorit, även om jag gillar blått också, på torpet är dörrarna blå, det passar där. I köket i stan i höst, om jag orkar blir det olivgrönt och vitt.
  Kram, vännen!

  • Det är fint på många ställen i Sverige. Dalarna tycker jag är tokvackert, Värmland likaså. Jag blir helt lyrisk när jag tänker på det!
   Ja, de olivgröna dörrarna är något alldeles särskilt.
   Det finns en skåneblå, fast det är inte någon av de blå nyanserna på bilderna.
   Olivgrönt och vitt är vackert och fräscht i ett kök. I mitt är det vitt, rostfritt, ek och orange (en riktigt snygg på en snygg tapet med oliver och meloner på)
   Stor kram och allt gott till dej!!

 5. ix, det berodde inte på nåt Crohnskov, men vad det beror på vet åtminstone inte jag än. Får se om gastroskopin ger nåt.

  Blev faktiskt glad själv att jag bet ifrån, tänk dig att ligga på ett behandlingsrum där de har allt de behöver och springer in fyrtioelva ggr/timme, lamporna på, ingen ro alls, ingen tv , ingenting. Där vill man inte ligga ! Personalen tyckte det var bra jag sa ifrån, tur var väl det. Hade 3 alternativ till slut : behandlingsrummet, plats på 4 bäddssal på strokenheten eller åka hem. Stannade bara om jag fick använda telefon och datorn och då fick jag det.

  Värk, trötthet och ångest har varit mina följeslagare, har man inte upplevt det vet man inte hur knäckande det är. Åt mig fungerar det så att först kommer värken och sen ångesten och sist tröttheten. Just nu känner jag mig återigen som en provkarta för nya medicinblandningar.

  Jag var jätteduktig på mitt jobb och jobbade gärna, hemma ( dvs. där jag kommer ifrån ) där sa folk på ”byn” att jag var jätteduktig och det var roligt att höra fast jag fick det bakvägen. När jag flyttade hit tappade jag en del av mitt jag på nåt sätt, tror jag var deppad redan innan jag flyttade så jag hämtade mig aldrig riktigt. Det kostar på att vara duktig flicka, det är ett som är säkert.

  Detta med alla mina sjukdomar har jag svårt att förlika mig med, att gilla läget går bara inte. Det finns ju inget att gilla. Svårt också att se glädjen i det lilla när man är stympad av ångest och värk. Nu tänker jag vara handräckning åt dottern och lilla älsklingen, jag har en uppgift och det kan vara bra. Har planerat jag ska laga barnmat, smakprov och allt det ska vara, han kommer att ha världens bästa mormor.

  Med småtöserna i Linköping har vi planerat åka till Vimmerby och gå på Astrid Lindgrens värld och ev. ta med dom hem till mormor och morfar med. I år kan vi ju inte ha en massa semesterplaner eftersom maken börjar nytt jobb den 6/7, men lite skoj ska vi hinna med ändå. Dom är så goa småtjejerna, synd vi träffas så sällan pga att jag blir sjuk -are stup i ett. Dom är mormors gullegryn med, ibland längtar jag efter dom nåt hemskt.

  Varma kramar och Tack för att du är så gullig

  • Ah, knepigt att inte veta!Vill ju inte att det ska vara ”något mer” men vill bara veta, det är tryggare.
   Det är oerhört svårt att förhålla sig till ”det nya livet”, mitt kom ju över en dag. Jag kände en enorm sorg, nästan som om någon dött när jag inte kunde jobba. Det tog dessutom tid att inse det. Det man kan lära sig gilla är alla små, små saker som är bra. Smärtan, tröttheten och nedstämdheten är inga gilla saker. Att finnas nära och sällan vara upptagen när familjen behöver t ex prata är en god sak. Att kunna göra saker i egen takt är en god sak. Att ha tid att läsa är en god sak. Att kunna promenera och ha tid att njuta av blommor och annat är en god sak.
   Det är inte alls självklart att se det så, man måste övertyga sig själv om det finns goda saker. Det behöver man kunna ”se”. Det är en led i att komma vidare och för min del har det tagit bort ångesten. Jag kan inte, hur mycket jag än vill, ändra på situationen, kan bara göra det bästa av det jag har. Om jag kan, kan du! Ibland, när det är extra tungt, försöker jag göra bra saker, se en rolig film, läsa något kul tänka på något trevligt.
   Och, jag har verkligen ”sänkt ribban”. Är inte alls lika ambitiös när vi ska ha gäster t ex. Jag gör det jag kan, och vill gärna umgås utan att vara slutkörd. Det kan ofta kräva flera dagars planering, ibland tar det ännu längre tid. Man måste vara snäll mot sig själv. Det är nog det enda måstet som får finnas.
   Och, bestäm dig för att det frustrerande ”att inte kunna” har ingen plats i ditt liv. Du har alldeles för lite energi för det, om du är som jag. Försök att acceptera att du inte kan. Lägg det åt sidan, och leta tills du kan finna en positiv tanke, och håll fast vid den. Kanske det känns bra att du är hemma när maken kommer hem? Då får det vara dagens ljuspunkt.
   Jag hoppas att du får uppleva kärleksfulla stunder med dina barnbarn. Kvalité istället för kvantitet? Ja, kanske det men, se till att du finns i nuet när du träffar dem, ge dem av dig tid i din takt, det är kvalité för er båda! Du kanske har tid att lyssna på dem, gör då det! Det min vän, är verkligen värdefullt!
   Med önskningar om allt gott till dej och en uppmuntrande kram!

 6. Det var mycket fint. Tack för du delar med dig. Och en svala fick du med också.

  Det är ett telemacro, 9.000 hemska summor. Finns ett för 13 också men hoppas de här går bra, det beror på tyngden.”Min” butik Scandinavian Photo som lägger undan så jag får komma och testa. De kallar jag för service.

  Tack för din kommentar. Jag brukar svara på mailen,ska sluat med det nu. Jag får fler via mail så det är nog int så konstigt som jag trodde.

  Kram

  • Det är kul att dela vackra bilder från en mysig plats!
   Ja, macro är tokdyrt! Till vilken kamera ska du ha det? Varför telemacro? jag tänkte själv ett 50mm…
   Det är mycket bra service, att de lägger undan så du får prova! Min butik tog hem den sista med båda objektiven, så jag fick prova, det blev jag glad för!
   Är glad att du börjar vara på G igen!
   Kraamar och allt gott till dej!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s