På Hallandsåsen

Idag blir det bara bilder. de är tagna hos svärmor och svärfar på Hallandsåsen.

Bergklint

Borstnejlika 1

Borstnejlika2

Borstnejlika 3

Klöver och en humla 1

Klöver och en humla 2

En ljuvlig kattunge på några veckor

Svärfars höns

Blåklocka

En sorts spirea

Lilja

På vägen hem, hann jag precis knäppa en bild. Råget med kid.

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

19 thoughts on “På Hallandsåsen

 1. Hej Carina! Du känner väl till historien om Emma och min mamma i form av råget och kid, som besöker mig då och då när jag går vill i livet??

  Jag undrar om jag får använda din bild när jag skriver om dem? Jag länkar naturligtvis till din blogg i så fall… Hemikramar ♥

 2. Vilka vackra klara bilder! Har du en ny bloggmall, eller är det jag som är knäpp, bilderna är väl större? Här väljer jag ut borstnejlika 3, den bedårande kattungen, hönsen, blåklockan och spirean. Verkligen fina!

  Letar som en tok på nätet efter en kamera. Jobbigt, tycker jag. Har kikat på Panasonic Lumix DMC TZ 20 och nu såg jag systemvarianten, den nya G3:n. Jag vet inte hur jag ska tänka. Jag ställde in mig på att det ska vara en liten en att ha i fickan, utan några extra objektiv, men men… Jag har ju redan en Nikon D60 med teleobjektiv förutom kitobjektivet. Köper jag en G3 så lär ju den bli liggande och det känns lite onödigt. Av kompaktkamerorna har även Sony DCS HX 9V fått bra kritik. Jag har också varit inne på Fujis nya nostalgikamera, X100, men hälften av priset lär ju vara designen, Leicakopian! Och inte är den så liten heller så den slinker ner i en ficka. Bildkvaliteten är det viktigaste nästan, men batterilängden och tyngden spelar roll för mig också.
  Jag måste handla den i morgon så jag lär titta ett varv till för att ha några på listan när jag åker på stan. Men det är tröttsamt. Har du någon tanke, jag vet att du gillar din kamera mycket och jag ser ju vilka bra bilder den tar, men…? Måste äta lite och sen fortsätta surfa runt.
  Kram

  • Varmt och glatt tack för bildberömmet! Kul att du tror de är större, för de är faktiskt en anings mindre…ville kolla hur det blev. Har minskat höjd och bredd i bildpunkter räknat 🙂
   Som sagt, jag ville ha en Nikon från början, men… Ha ont är inget bra
   Maken är den pådrivamde när jag köper kamera. Han vill att jag ska ha en som är riktigt bra. Jag måste säga att det jag gillar allra mest med mina Lumix är dels att de tar väldigt klara och fina bilder, dels att de är både lätta och roliga att använda. De har så många möjligheter. Och, Leica gör verkligen bra linser!! Många kameror är bra numer, det är sant. Jag väljer nog Lumix igen… Skulle nog vilja ha ett par av deras objektiv till. Just nu funderar jag på att köpa ett Leicaobjektiv, och en orginal-adaptor.
   Ja, det är jobbigt att leta ”man ser inte skogen för bara trän”.
   Jag tänker lätt att hantera, klara bilder och bra ljusinsläpp. Det vill jag ha. Och låg vikt.
   Kraamar och allt gott till dej!!

   • Du har alltså beskurit dem och då blir huvudmotivet större, som macro..?
    Jag tänker nu gå in och titta på Fujis modeller, de som kom före Leicakopian, har för mig att de var ljuskänsliga också. Har nu bestämt att jag köper en liten en nu, senare kanske jag byter ut min Nikon mot en lättare systemkamera.

    Så jag sitter en stund nu före Midsomer.
    Kram och tack för kameraråd!

   • Hej!
    Jag har ändrat formen lite, och gjort dem mer fyrkantiga, men, alla bilder som jag lägr in brukar jag lägga i 1600×1200 bildpunkter, om jag inte väljer annan form på själva bilden. Dehär minskade jag till 1500. Orginalbilden är 4000×3000 och den är ju lite onödigt stor. Alltså, jag beskär inte, eller, jo det händer ibland, men jag omvandlar i ett fotoprogram till en mindre storlek. Samma om du ska maila en bild, de väger ju annars 5-6 Mb, och då har en del svårt att ta emot så stora bilder. Alltså minskar jag ner dem till 1/3 storlek, de behåller skärpan bra ändå.
    har en väninna som har Fuji kompaktkamera, hennes tar fina bilder, men jag vet inte vad modellen heter.
    Kram och allt gott till dej!!

 3. Tänk idag var det ett rådjur mitt inne i Årsta, stod under en balkong o undrade nog var han var 🙂
  Härliga färger det är på våra blommor, eller hur? Allihop skulle bli superfina tavlor…Kram

  • Varmt tack för det fina bildberömmet! 🙂 Min svärmor har alltid så fina blommor!
   Och stackars förvirrade rådjur..
   Kramar och allt gott till dej!!

 4. skjut den här pilen ▬▬▬►till alla Du bryr dig om. Om du får 5 tillbaka, är du verkligen älskad ; )
  ♥¸.•´¯`♥ **
  (⁀‵⁀) ~ ~ ~.
  `⋎´ `¸.•°*”˜˜”*°•`

 5. Det är bra att du skriver namnen under på blommorna annars hade jag inte visst vad de heter. Jo borstnejlikan,den känner jag igen. Jag känner igen en del av de andra också men kan inte namnen på dom. Du är bra på det där med blomnamnen. Det är mycket proffsigt gjort.Jag tycker om alla dina foto men hönsen på pinnen,de är så vackra. Längesedan jag sett en sådan bild.Ha en bra dag.Kram/Anita

  • Vad bra att det är bra med namnen. Några kan jag, andra letar jag upp och jag har även tur att få hjälp när jag kör fast helt. 🙂
   Borstnejlikan har en historia som jag skulle berätta, det glömde jag, men den kom i nästa inlägg som jag skrev idag.
   Tusen tack, jag blir så innerligt glad över dina positiva ord!
   Ja, jag tänkte som så, att jag har inte hellre sett en sådan bild på länge. Jag är så glad att de satt så, och att jag hade kameran med mig. Min farmor och farfar hade höns och de brukade sitta just så. Hade jag bott på en gård, skulle jag också hönor!
   Kramar och tusen tack för att du gjorde mig så glad!
   Allt gott till dej!

 6. Pingback: Kor och vildsvin | Framsnacka

 7. Bra du skriver vad det är för blommor så lär man sig alltid något nytt. Jag har försökt många gånger att få något foto på rådjur och hjortar men nä jag lyckas aldrig ha kameran uppe vid rätt tillfälle. En sen kväll när vi körde hemåt mellan Rydsgård och Sjöbo fick vi stanna 7-8 ggr för djuren men antingen var de för snabba eller så blev fotot för mörkt. Lyckas kanske någon gång i framtiden.

  • Du kommer säkert att lyckas du med! 🙂 Det är svårt att fota vilda djur! Det ska till tur och eller tålamod och en del snabbhet ibland. Ett bra skymningsvärde på objektivet och förstoring är också bra att ha. 🙂 Jag tog med bilden, för att de är fina fast de är lite otydliga. Det svåra, även med vildsvinsbilderna i senaste inlägget är ljuset, blir det för mörkt, är det svårt att få en tydlig bild för kameran behöver längre exponeringstid.
   Varmt lycka till i fortsättningen och Allt gott till dej!!

 8. Men blombilderna är väl fotade i macroläge? Jag lägger heller inte ut stora bilder, det varierar hur små de är, några hundra kb bara. Det räcker på nätet. På Iphoto har jag ett mejlprogram som minskar ner fotona så jag behöver inte göra ngt annat än mejla med det om jag ska skicka bilder och numera använder jag det även när jag ska lägga ut bilder på bloggen. Skickar till mig själv och sparar ner.

  Hönorna tycker jag som Anita ovan är så fina! Grannen på landet har ju höns! Dit får jag gå och leka paparazzi! Nåt att se fram emot…
  Ha en skön dag!
  Kram

  • Ja, det är de.
   Ja, man behöver inte lägga ut så stora.
   Roligt att du också gillar hönorna, jag tycker att de är så fina. Barndomsfina.
   Fick finfina bilder i våras när svärfar fyllde jämnt. Barnbarnen fick hålla i vars en kyckling, en del ser helt lyriska ut! Älskar att fota barn, de är så naturliga, och poserar gärna!
   Kramar och allt gott till dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s