Macro

Äntligen kommer här de första bilderna med det nya macroobjektivet (60)

Bärfis

Solros

På macronivå ser man mer än man egentligen önskar :-)… rapsbagge

Jungfru i det gröna

Syrenhortensia

Regndroppe

Pistill på en hibiskus

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

23 thoughts on “Macro

 1. Ah, bärfisar är det bästa som finns! Eller trollsländor… Eller fjärilar… ;). Visst är det härligt att sväva in i makrovärlden, lika kittlande som på andra hållet, ut i universum… Jag lägger också ut lite bilder ibland, om du vill kolla. Men jag tänker mest på att identifiera arter, och brukar glömma alla vackra former och färger som finns därute, bara man kryper ner och tittar… 😉

  • Ja, det har du rätt i, lite som universum. 🙂
   Snart kommer det mer insekter från mig. de ät tagna med mitt teleobjektiv, och mitt på dagen. Fjärilar, flugor, bin, gräshoppor och humlor. Trollsländor är favoriter, men svåra att fånga….
   Har en hyfsad men inte fantastisk kamera…
   Vi ses! Glad att du tittade in!
   Allt gott till dej!!

  • Tack min vän!
   Jag har lagt till dej som favorit i menyn på bloggen, och som bokmärke i webbläsaren. 🙂
   (Jag kunde se adressen som avsändare till kommentaren. 🙂 )
   Allt gott till dej!!

  • Tja, ett objektiv kan göra stor skillnad. Kul att använda! Just med detta behöver jag stativ och får ställa in manuellt, med de andra ”fuskar” jag ofta och tar autofokus för ”snabba bilder”.
   Kram och allt gott till dej!

  • Tusen tack! Glad jag blir! Ett stativ och ett macroobjektiv är oumbärligt… 🙂
   Väldigt kul, som en helt ny värld!
   Kraaaaaaaaaaaaamar och allt gott till dej!!

 2. Jaha, återigen snodde krångelnätet min kommentar. Vad trött jag blir. Ett tag sparades alla kommentarer i fältet trots att man kom bort från sidan och det var bra, då kunde man bara posta om den, men nu verkar det vara gone with the wind. Skit, milt uttryckt.

  Vad skrev jag då? Jo, att du fångat vackra poetiska motiv så skickligt. Blicken fastnade genast på jungfrun i det gröna – hade glömt att hon fanns – så skirt vacker! Den stiliga bärfisen som du fotat har nog inte jag sett tidigare. Försökte fota en variant häromdagen, men blåsten ställde till det och bilderna blev oskarpa. Men droppen, med växt- och ljusspeglingar, så perfekt formad, den skulle passa som smycke kring min hals!
  Kram

  • Håller med. Samma sak hände mig häromdagen när jag skrev hos hemimamma. Sedan var jag för trött för att skriva på nytt..

   🙂 Vad jätteglad jag blir av din fina kritik på bilderna! Jag behövde verkligen lite uppmuntran idag.
   För min del var bärfisen lite mer färgglad än brukligt.
   Ja, droppen blev bra! Hurra för nya objektivet!
   Kramar och allt gott till dej!!

 3. Jag tror att jag måste iväg och se om min misslyckade bärfis befinner sig i samma trakter där jag fann den. Den var så färggrann. Idag är ändå en sån där måste-vila-dag, men då gäller det att inte gå för långt bara. Hade ju också plockat i ordning en stenhög som jag skulle hämta vid tillfälle, kom jag på nu, så det skulle passa bra. Jag gick en liten vända häromkvällen efter kvällsbadet i ån för att titta efter fjärilar. Såna såg jag inga, de sov nog redan, man jag hittade en massa insekter i en glänta, på siljor, tror jag. Någon bild måste jag visa när jag känner att nätet bär.

  Skogsvägen är förstärkt med stenkross och jag började plocka på mig lite stenar. Hmmm. Jag fick tänka om när jag kände att jag skulle tappa brallorna om jag gick med dem i fickorna! Nu är väl inte stenar det jag ska bära på, med min värk, men nåt kilo eller så går nog bra, haha!
  Kramar

  • Ska bli kul att se om du hittar bärfisen! jag har en spindel som är svårflirtad… 🙂
   Jag har haft ”måste-vila-dag” i en hel vecka nu. Har så ont och så otroligt lite energi. Korta turer får det bli.
   Har ofta med ryggsäck med påse i, om jag skulle finna något att ta med. Men bär ogärna något. hoppas du fick med dig dina fynd!
   Kramlikramar och allt gott till dej!!

 4. Jodå, den satt där, i samma glänta. Svårfotad ändå för den är inte så stor. De var egentligen två. En beigegrå som skulle kunna vara en strimlusnymf. Den andra – ja, jag vet inte, har aldrig stött på en med de färgerna tidigare, men en bärfis är det. Sen fotade jag myskbockarna igen, de är verkligen granna. De var fyra förra gången, nu var de tre. Och namnet, ja det hittade jag på din länk till din kompis!
  Kvällskramar, Carina!

  • Vad jag ser fram emot att få se dem!
   Jag tre stora durkslag med tomater i köket, som jag borde ta hand om. har inte skördat några på ett par dagar, och, ja, det syntes! Tre nya sorter hade mognat, och jag vill smaka dem för just nu är jag hungrig. Blir nog ”tomatsoppa”. Delar ett antal tomater i en djup tallrik. Micrar max effekt i 2 minuter, rör och micrar en minut till. Pepprar, och river över lite ost, micrar ytterligare en minut. Tar ut och serverar med antingen ajvar relish eller taco/salsasås. Gott 🙂 Och såååååååå snabbt. Maken och sonen jobbar. Sonen har kommit in på universitet, och ska bli sjuksköterska. *ler stolt*
   Allt gott till dej med en stor kram!

   • Här har jag glömt att svara!

    Grattis till sonen! Jag är lite fundersam över att man nuförtiden använder ordet sjuksköterska på män, det skorrar så i mina öron. Ändelsen -ska bär ju en signal om att det är en kvinna! Kunde man inte kalla männen för sjukskötare och de som jobbar inom psykvården för mentalskötare för att skilja dem åt?

    Din microtomatsoppa låter supergod! Önskar jag hade massor med tomater, men har bara två ynka plantor på torpet.
    Kram

   • Tomater är billiga nu, fast lika goda som egna känns de av någon anledning inte…
    Glad att han kommit in, men jag undrar hur det går, om han får bostad?
    De som jobbar inom mentalvården kallar sig skötare oavsett kön, och likadant sjuksköterskor, oavsett kön. I a f på de jag kollat… 🙂
    Vem bryr sig, men jag håller med, det låter konstigt med fel genus. 🙂
    Nu MÅSTE jag packa!
    Kramar och allt gott till dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s