Vilken väg tar du?

På skogsvägen ligger det nu så många löv, att man knappt kan gissa sig till var den går. Just denna detaljen föll mig i smaken.

E6 norrifrån, Hallandsåsen ligger framför oss. Lite längre slutartid gav denna roliga effekt

Jag stannade på vägen och tog en bild på kohagen, den frostiga och dimmiga ängen.

Denna vägen är den lättaste för den som vill komma över stengäret. Gäre är detsamma som mur eller staket, om du undrar 🙂

Vägen genom bokskogen

En av alla vägarna uppe på Hallandsåsen

En av de mindre vägarna utanför Tåssjö. Det finns en fin gård till salt här, som jag gärna skulle köpa om jag vann stort på lotto… (och så skulle jag resa till ljuvlig, välgörande värme i Afrika) Vad drömmer du om att köpa om du vinner stort?

Imorgon leder min väg mig till Norge. Därför dröjer det kanske tills vi ses.

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

26 thoughts on “Vilken väg tar du?

 1. Så väldigt fina bilder igen. Jag måste ut en sväng så jag får titta mer på dem senare. Men men mellanbilden, vägen som man tar över stengäret, fastande jag en stund extra hos, det underbara ljuset i den.

  Njut nu av din resa, ta det varsamt med dig själv och koppla av. Jag kan riktigt se framför mig hur vackert det måste vara där uppe nu!
  Varm höstkram

 2. Du skämmer bort oss med vackra foton må jag säga!

  Om jag skulle vinna en månadslön skulle jag använda den till att sänka mina månadskostnader.
  Om jag skulle vinna en årslön skulle jag göra mig skuldfri, skaffa en ny dator och en bra kamerautrustning och ha råd att byta ut en del av hemmets möbler och textilier.
  Om jag skulle vinna en livslön skulle jag hjälpa ungarna att bli skuldfria, skaffa mig en liten bil och en liten båt.

  • 🙂 Och du skæmmer bort mig med vænliga ord och kommentarer!
   Det ær fint att læsa dina ønskningar. Glad att du ville dela med dig av dem! 🙂
   Trevlig helg och allt gott till dej!

 3. Jag har aldrig haft de drömmarna att jag skulle vinna och göra något. Men det är klart om jag nu ska drömma, så kan jag tänka mig en bassäng, eller varför inte ett helt spa, där jag kan simma och låta kroppen njuta av vatten som är anpassat i temperatur för min onda kropp. I massagekaret skulle jag sen få skön massage och sitta och slappna av efter simturen.

  Återkommer till dina bilder. Ja, den översta var en rofyllt vacker detalj, Tvåan är en roligt fartfylld tavla, trean är så välkomponerad med de runda linjerna i fotot och stämningen är trolsk, och så min favorit, helt underbar med sitt ljus och mörker, sol och skugga, vit dimma och trädens svärta. Vacker. Skickligt har du fått in diagonalerna också för ögat att följa genom bilden. Dina vägar är fina som vanligt, men den nedersta är speciell, man kommer så långt med blicken! Men pröva att skärma av himlen så hamnar du direkt in i djupet!
  Ha det gott där uppe i norr!
  Kram

  • Hej!
   Jag tror væl innerst inne att jag inte vinner, men å andra sidan av, vann jag 10000 en gång! Det var på Bingolotto, och det var kontanter. Fantastiskt! Sønerna brottades, och de skulle sælja lotter, någon blev inte såld, och den vann vi på! Det var kul.
   Ah, vad hærligt med ett eget spa! 🙂 Ljuvligt!
   Jag tog bilder med avskærmad himmel, men tyckte mindre om den, tyckte på något sætt att den blev tamare.
   Du ær fin på att ge kritik på ett så sakligt sætt. Blir vældigt glad! Varmt tack!
   Allt gott till dej och en varm kram!
   PS. Jag har det finfint! DS.

 4. Alltid fint med höstbilder. Skrattar lite efter att ha sett första bilden för den liknar min, den jag tog den gången Patrik blev sur för att jag ville han skulle stanna bilen då jag ville fota lite löv. Han kunde inte begipa att han skulle stanna för lite löv hahahaha.

 5. Vad alla höstbilder blir vackra med alla sina färger. Ja jag visste vad ett stengärde var för något. Fast vi säger inte riktigt likadant, vi säger stenagäre. Jag antar att det rätta är ditt stengärde,det är bara vi skåningar som brer på lite extra. Men jag tror nog att längre upp i Sverige vet de kanske inte vad det är . Men om man säger Stenmur så vet de nog. Vi har också en del stenagäre här,närmast tror jag de är i Öved och Vomb. Ha en bra kväll.

  • Stenmur, ja såklart! Jag tappade bort det ordet, men ville publicera innehållet. Ska ændra. 🙂 Tack!
   Dær jag væxte upp, fanns det stengære øverallt. Och jag har sett att idag ær det inte tillåtet att røra dem, de ær kulturskyddade.
   Glad att du tittade in!
   Allt gott till dej!

 6. Ger dig denna award, vet inte om du fått någon innan, men har du det behöver du inte skriva igen. Men du ska komma ihåg att jag tycker om dig och din blogg. Vill du ha den finns den att hämta hos mig.

  Kramelikramas

  • Vad glad jag blir! Tack! Jag har fått två tidigare, och jag tænker vara ”fræck” och låta bli att svara på dem tills jag kommer hem.
   Tycker att det var extra kul att læsa svaren på awarden. 🙂
   Kramar och allt gott till dej!

  • Jag tror på strategin att du får honom att fråga dig, så att han lyssnar på svaret. Han vill sækert gøra det han kan før dig!
   Ett tag fundera de jag på att færgmarkera i kalendern hur jag mådde, så slapp jag ”gnælla” och fick ændå tydligt fram mitt buskap. Typ røtt fø:r illa, ontont, vila hela dagen. Gult før medeldag, tar det en anings førsiktigt. och grønt før en bættre dag. 🙂 Fast så gjorde jag aldrig.
   Størsta kramen och allt gott till dej!

 7. För att spinna vidare på en tidigare kommentar så skulle jag om jag vann en månadslön så skulle jag bjuda min kära på en semesterresa i vinter.
  Om jag vann en årslön så skulle jag byta till en bättre bil som vi inte skulle behöva sitta med knäppta händer under färderna och hoppas att den skahålla ihop tills vi kommer hem. Men med min årsslön så blir det nog inte nån bättre bil än vi redan har 😉
  Skulle jag vinna en livslön så bleve jag nog så snål så jag gömde den i madrassen ?
  See you !

  • Vad mysigt med en resa!
   Oj, ær bilen så illa…inte bra.
   Æh, jag tror inte på madrassteorin, det fick bli både resa och bil! 🙂 Kanske två resor eller fler!
   Glad att du svarade.
   Ønskar dej allt gott! Och hoppas att du kan få igenom ønskningarna!

 8. Vet inte vilken bild jag tycker är vackrast. Den enda invändning jag har är jag gärna hade sett tjuren Ferdinand sitta under trädet i bilden ”morgon”. Men då kanske han blivit kall och blöt om baken, då detta inte är Spanien?

  • Nej, tyværr ær det alldeles før långt avstånd mellan Halland och Spanien. Just tjuren Ferdinand var en favorit i många år, och fortfarande skrattar jag åt kons och biets miner, de ær enastående! ”Det sooooliga Spanien” skulle jag uppskatta mycket just nu. Vi har haft regn i stort sett varje dag sedan vi kom…
   Men, humøret ær gott!
   Glad før bildberøm! Kænns finfint!!!
   Kram och allt gott till dej!

 9. BS Pratade med dottern igår när hon hade det lite jobbigt, hon sa att jag gjort henne stark och fått henne att förstå att hon klarar så mycket, allt hon vill. Undrar hur jag lyckats med det ??? Har inte känt mig som nån stark person, eller jo förresten det har jag ju. Håller på arbeta ut en plan ifall OM skulle hända, så nästa vecka ordnar sig nog med. En stor nackdel är att vi har så litet nätverk kring oss här, vi hjälper varann.
  Idag berättade jag för maken hur hårt dessa sista resor tagit på mig, tror det börjar gå upp ett ljus nu. Det ordnar sig nog.

  Massa kramar

  • Vad fint att du ger din dotter inspiration! 🙂 Var glad før det!
   Ibland kan man gøra mindre æn man vill, men i a f lite. Då får det vara bra, ingen id\e att græma sig, før det hjælper inte.
   Fint att du berættade. Jag får ofta høra att ” det syns inte”, men maken ser oftast.
   Håller tummarna!
   Kraaamar och allt gott till dej!

 10. BS Skönt att höra att nån mer får tokspel om köksbänken brukas som avlastningsplats.

  Yngsta dottern och jag har en speciell kontakt, försöker göra vad jag kan för alla mina barn.

  Tack för uppbackningen !

  Ha det gott !

  Kramar

  • 🙂
   Jag räknar dej som en vän, även om vi inte träffats. Vi har ju haft en hel del kontakt här, och jag känner att vi har flera gemensamma nämnare.
   Jag bryr mig. 🙂
   Varm kram och allt gott till dej!

 11. Hej Vännen… Hur är det med dig? jag har inte hört något från dig på länge, mår du bra??

  Du har inte bloggat heller på ett par veckor…

  *oroliga Hemikramar* ♥

  • Hej!
   Jag blir så glad över din omsorg. Du finns i mina tankar nästan varje dag även om du kanske inte märker det. 🙂
   Jag har ju haft förmånen att få tre rewards att ge ett svar på! Och alla Norgebilder…. 🙂
   Jag har ”skullat”, men tid och ork har bara inte riktigt funnits där.
   Kom hem i lördags, sen eftermiddag.
   Till helgen får jag besök av min systerdotter, och jag har försökt röja liiite i röran (plocka undan) i omgångar. Packat upp, tvättat två maskiner… du vet. I o m att de kommer, måste jag försöka förbereda, lite varje dag, så jag inte kör slut på mig själv 🙂 Så är det.
   Största kramen och en varm önskan om allt gott till dej!

 12. BS Vilken tur din morfar haft som hamnat på ett bra äldreboende. Visst är det skrämmande att Alliansen minskat äldreomsorgen med hela 60% ???? Speciellt när gamlingarna blir alltfler hela tiden.
  Glad jag blir att du räknar mig som vän och tack för att du bryr dig !

  Varmaste kramar

  • Ja, jag är glad för det jag med! Kanske är förhållandena annorlunda i Norge?
   Skrämmande med så kraftiga försämringar. Vad motiveras de med?
   🙂 Japp, du är räknas som vän. 🙂 Såklart!1
   Varm kram och allt gott till dej!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s