Skillinge

Grodor är intressanta tycker jag. När jag var liten hette det att man inte skulle ta i dem ”för man fick vårtor”. Och jag gillade att hålla i grodor, och gjorde det ofta… Numer är jag mer än nöjd med att se dem, fast ännu har jag ej varit och lyssnat på klockgrodorna. Dethär tror jag är en vanlig groda.

Ja, om du känner igen dej, har jag varit här tidigare, men jag återkommer, och försöker ta nya bilder.Tidigare inlägg 1, 2, 3, 4, 5

BeBest har ”snöat in” på trollsländor, och jag begriper det totalt. De är fascinerande.

Rhododendro finns i hur många färger och storlekar som helst. De är fina när de blommar!

Lite längre slutartid ger denhär effekten på vattnet

Det doftade fantastiskt av alla liljekonvaljer t o m en bit ifrån dem! De är otroligt söta!

Denhär bilden har jag med för att visa var gynnaren i nästa bild befinner sig

Tror att även denna är en vanlig groda. När den skulle fotas, försökte den ”fly upp i ett träd”.

Ännu en trollslända

När denna insekt kom flygande såg den okej ut, sedan var det som om den kollapsade på bladet. Satt helt orörlig såhär.

Lite bokskogsljus när det är som bäst.

Ytterligare en trollslända

Trodde att det är samma sorts groda som sitter i trädet, men nu när jag ser den igen är jag osäker. På marken är den så kamouflerad, att det var svårt att se den även på bara en meters håll inne i skogen.

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

10 thoughts on “Skillinge

 1. Det där med slutartid har jag aldrig lärt mig men skulle gärna villa kunna lite om det. Man ställer kameran på automatiskt och sen stannar den där tyvärr. Blir ju mycket bättre bilder när man kan det där.
  Jag är inte så förtjust i att ta i grodor men för en del år sen var vi på Visingsö när grodorna lekte och såg alla grodägg som låg i ett kärr och jösses vilket liv där var. Inte helt lätt att precis pricka rätt när det händer. Har inte lyckats se det fler gånger men hoppas det blir igen. Har nog aldrig sett så mycket grodor på samma ställe någon gång.

  • Det låter verkligen som en härlig upplevelse på Visingsö! Jag har inte ens varit på ön. Har tänkt det många gånger, en det har inte blivit av av olika skäl. Kanske blir det Hallands väderö och Ven i sommar! 🙂
   Grodor känns fina att ta på, inte alls ”slemmiga”.
   Slutartiden som jag använt när jag tog bilden på bäcken, var såpass lång att jag var tvungen att använda stativ. Jag ”fuskar” lite, och har inte helt manuella inställningar, utan ”bara” förlänger slutartiden. Det är ganska lätt att göra det på min kamera. När kamerans öga hålla öppet längre, får vattnets rörelse det speciella utseendet, enda bieffekten är att bilden kan bli för ljus. Det är kul att experimentera ibland. Även jag använder auto emellanåt, eller, jag provar hur det blir, om jag inte är nöjd med bilden med annan inställning. Ibland blir det bättre! 🙂
   Allt gott till dej!

 2. Aldrig är väl naturen så klorofylligt grön som nu! Jag tänkte på det när jag fotade och nu när jag ser dina fina gröna bilder! Bokskogsljust är verkligen hänförande! Tänk att du har fått syn på en trädgroda – annars finns de väl bara i Amazonas djungler!? Jag vet inte om jag någonsin har fått en tillfredsställande bild på en groda men dina är så fina med sina stroppiga miner och glosögon. Sländor är lätta att snöa in på, det gjorde jag lite i somras, får se hur det blir med det i år. Den lilla turkosa blir jag nyfiken på! Så vacker bild med bara grönt och så en liten glimt av turkost och blänkande vingar! Undrar vad det är för insekt med vackra vingar som kollapsade? Din gröna vattenbild – eller förresten båda – är bara så fina och det ”mjuka” utseendet på forsande vatten har du lyckats med. Jag har aldrig ens försökt fast jag minns att du nämnt det tidigare. Verkligen lyckad fotosafari och den inledande bilden med den smaragdgröna bakgrunden till grodan är supersnygg!
  Kram

  • Så sant så! Det är ljuvligt friskt ljusgrönt! Det innebär att det mesta jag tar kort på inne i skogen, är filtrerat genom bokskogsljuset, och blir grönt det med. 🙂
   Yepp ”svensk trädgroda” en ny art, funnen av mig och min väninna! 🙂 haha
   Jag tog flera bilder på grodorna, ur olika vinklar, och hade till slut turen med översta bilden, Den sitter på en sten, just ovanför vattnet. Jag tar liiite längre slutartid, därav den ”suddiga” bakgrunden (vattnet). Jag känner själv att jag gillar just den bilden mycket (det säger jag sällan). Grodor är kul! Kanske det är minen, eller ögonen, jag tror ögonen… 🙂
   Jag fick bara en bild på den turkosa, sedan flög den, tyvärr. Retligt.
   Ja, jag gillar mjukheten, tycker om att testa, jag tog många olika slutartider, och en blev ganska bra 🙂 På min kamera är det väldigt lätt att ställa in den, och ändå ha t ex en eller flera autofokuspunkter. Just på min kamera kallas det ”kreativt”, vilket passar bra. 🙂 Jag har testat mig fram, men stativ eller stöd är i stort sett ett måste. Lycka till!
   Kraaaaamar och allt gott till dej!

 3. Så vackert du presenterar Skillinge! Där skulle jag vilja gå och lyssna på klockgrodorna. Fantastiska foton av såväl grodorna som sländorna ocj miljön. Den kollapsande sländan håller vingarna på samma vis som nattsländor brukar men det behöver inte betuda att det är en slända som lever sina första utvecklingsstadier i vatten. Det finns många andra arter med liknande utseende. Bladluslejonen eller som man också säger stinksländorna hör dit.

  Tack för din länk till mina flicksländor. Att ge mig på att identifiera dina flicksländor vågar jag inte. Många arter är så snarlika. Därtill har hanar och honor vanligen olika färger och teckningar.

  • Ärligt talat vet jag inte om klockgrodorna bor just där, det är mer att jag generellt skulle vilja lyssna på dem och att jag VET att de finns ganska nära.
   Blir väldigt glad för bildberömmet! 🙂 Aha, så det är en slända det med? Intressant. Vet du, jag vågar inte ens försöka mig på att artbestämma, än mindre könsbestämma sländorna. En som gör det är min vän på ”Smale fowls maken melodye” http://www.smalefowles.blogspot.se/
   Kolla hans kategorier!
   Allt gott till dej!!!

 4. Fina bilder som vanligt !!!

  BS Tack, tyvärr är inte lamporna uppe än, men snart hoppas jag.
  Hoppas verkligen det ordnar sig med FK åt dig med, tydligen finns bra läkare där ute, det svåra är att hitta dom bara. Önskar jag kunde hjälpa men jag har ingen aning, dessutom vet jag inte riktigt vad som är orsaken till din värk, eller vet jag det ? * kliar mig i huvudet* Om jag kan hjälpa till på nåt sätt hojta till !

  Ha det så gott !

  Kramelikramas

 5. Jag ska kolla om jag kan hitta någon som kan hjälpa dig, tycker sånt är intressant, man lär sig mycket och kan man hjälpa någon till att må bättre betyder det mycket för en själv med. Jag luskar vidare… och hör av mig.

  Kram kram

  • Vad bra! Vad glad jag blir! Just nu känner jag att jag inte ens riktigt vet var jag ska börja. Jag har varit på Smärtrehab 2005, sedan remitterades jag till ett annat 2010, de gjorde en liten bedömning, och sa att jag redan hade gått smärtrehab och att de inte kunde tillföra mer.
   Det händer ju att man får gå sådana utredningar genom FK, men jag vill hellre själv välja team, om jag kan.
   Jag accepterar var som helst i landet även om jag bor i Skåne. Det får helt enkelt lösa sig.
   Ingen är gladare än jag om du kan hjälpa mig!
   Luska på du 🙂 Jag behöver ha det gjort innan 2013 tar slut. Innan dess är bara en fördel.
   Bamsig kram och allt gott till dej! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s