Trädgårdsblommor på Bjäre

Vanliga syrener, som var fina för att de var rosa innan de slog ut

Akleja finns i många härliga varianter, denna formen gillar jag 🙂 Boarp

Änglavit är vackert det med 🙂 Boarp

Ett hav av mandelblom (att lägga sig på rygg och filosofera i). Jag och norska väninna M skulle fotografera rapsfält, och för det så körde vi in på en lite mindre väg. När vi var klara där (se förra inlägget), fortsatte vi rakt fram, där hade jag aldrig kommit tidigare. Mitt i en backe stannade vi, och M ville fotografera en trädgård som var fin. Jag frågade om det var ok, och det var det! Det visade sig att hon var släkt med M’s sambo. Vi blev bjudna på god rabarber/flädersaft, och fick en riktig rundvandring.

Gudablomman syntes på långt håll! Den är så elegant!

Vallmo, en skir skönhet. Jag vill gärna fota ett fält med sådana, vet du var i Skåne de finns? Kåseberga?

Pelargon. Ledsen att jag tappat namnet. Ser ut som om någon stänkt färg på den.

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

26 thoughts on “Trädgårdsblommor på Bjäre

 1. Så härliga och vackra blombilder! Ja, i Kåseberga har jag för många år sedan fotograferat vallmofält. Mellandottern hade på sig en klänning med vallmo och hon matchade fint. Ett helt fält fullt med mandelblom, så underbart, jag har knappt sett mandelblom här! Väldigt vackra bilder på undersköna aklejor! Pastellaklejan ser energisk ut med sina utsträckta tentakler! Och den vita hade jag gärna i min trädgård, men undrar om jag inte har vita på landet… Gudablomman vet jag inte ens om jag någonsin har sett, lustig blomma! Det är roligt när syrenerna skiftar i färg så! Den fläckiga pelargonen var söt – jag handlade pelargoner i fredags, men bara vanlig Mårbacka och en enkel vit. Mårbackan hamnar på torpet och den vita i en hög beige Gustavsbergskruka vid dörren. Sibirisk vallmo i olika färger köpte jag också ett par plantor av.

  Så fint du har gjort om bloggen! Kul med bilderna på sidan om. Du har tappat ett litet ”s” i om Framsnacka.
  Kram

  • Jag tycker om blommor 🙂 De är glädjespridare!
   Ja, just tentaklerna är det jag gillar mest! 🙂 Det var första Gudablomman även för min del. Jag har sått två olika sorters vallmo, längtar efter att de ska ta sig och blomma! 🙂 Tycker om pelargoner, men får inte riktigt till det med dem…
   Jag tror också på Kåseberga. Jag har sett vallmofält i Danmark, men det var svårt att ta sig dit från motorvägen, visade det sig.
   Jag räknade med att du skulle se förändringen. Kan väl inte direkt säga att jag var missnöjd med det gamla temat, men jag var inte helt nöjd, dethär gillar jag MYCKET bättre!
   Glad jag är att du såg den tappade bokstaven, jag undrar bara hur länge den saknats… 🙂 Hittade först inte var jag skulle ändra heller.
   Kramar och allt gott till dej!

 2. Det var verkligen en hel del fina blommor. Och att du kan namnen på alla. En kunde jag i alla fall och det var Vallmo. Till din fråga. Nej detta mord var inte med ibland Serien Skånska Mord. Själv har jag inte hört talas om det förrän jag började kursen Sjöbos historia.Ha det bra. Kram/Anita

 3. Pelargoner är inte mina favoriter på något sätt men den här ”Polkagrisen” är ju ursnygg!

  * försöker vänja mig vid förändringen 😀 *

 4. Älskar syrener, de ska helst vara mörklila, tycker alla blommor är vackra , dina bilder är fantastiska.Tycker som BeBest att pelargonier är rena skräpblommorna, dom gillar inte jag heller.

  BS Har iaf tagit mig i kragen såpass att jag följer dottern och gör saker fast jag egentligen inte vill. Det är som att skrattet och glädjen fastnat nånstans på vägen, inte kul alls.
  Roligt för dig att få ha sonen hemma i sommar, det är ju kul ungarna vill umgås och vara hemma.
  Om ditt onda, lite funderingar som detta t ex : http://atlaskotan.net/82-whiplash
  http://www.nackochryggspecialisten.se/ ( de finns i Borås o skulle du välja det, kan du bo här, jag skjutsar ), http://www.whiplashinfo.se/
  http://www.trafikskadejuridik.se/
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=4490383
  http://www.aftonbladet.se/halsa/article12497173.ab
  http://www.pilatesforlife.se/text1_10.html
  Kanske har du redan läst detta ????
  Behöver du utredas mera ? Syns skadorna på magnetröntgen ? Det utgår jag från att de gör och i så fall är det behandling du behöver. Utöver detta kan man begära få steloperation gjord i Tyskland eftersom detta inte görs i Sverige, men det är väl det sista man tar till, eller ??? Jag luskar vidare…..

  Kram kram och ha det så gott

  • Jag tycker som dig, de mörklila även de mörkt rödlila är finast! 🙂
   Jag äger själv ingen pelargon. Men den polkagrisiga var fin.

   BS: Jag hoppas att du hellre förr än senare får glädjen tillbaka!
   Ja, det är så skönt att ha sonen här.
   Nej, JAG tror inte att jag behöver utredas mer, men för att FK ska godta min sjukersättningsansökan så krävs det mer än att min husläkare intygar (tydligen). Det innebär ÄNDÅ en utredning av min situation och arbetsförmåga. Hur det nu ska gå till utan att jag blir sämre, men det struntar FK i. Så, det jag söker är ett team med läkare, psykolg och sjukgymnast (minst) som utreder och skriver hur det gick. Om jag inte gör det, kommer jag att bli skickad någonstans, och jag hoppas att det är bättre att välja själv.
   Nej, skadorna syns inte på magnetröntgen.
   Ingen behandling av alla de massor av olika saker jag hittills provat har hjälpt, förutom Feldenkrais sjukgymnastik. Klarar inte både att köra och få behandling tyvärr, och buss tar 2,5 timmar EN väg (4 mil enkel väg). Har bett FK om hjälp. De gör inget.
   Steloperation och triggerpunktskirurgi har diskuterats och förkastats av en specialistläkare i Lund.
   En del av länkarna du sände har jag inte sett. En del har jag sett, en del är väldigt bra och jag har läst och delvis läst och bokmärkt dem jag inte hade som är intressanta. 🙂 Varmt tack!
   Har besökt två kiropraktorer. Den ene uttryckte att det kunde skada mer än göra nytta. Så tack för erbjudandet om att bo hos dej och få skjuts, det var verkligen generöst <3! Men nejtack till kiropraktik.
   Allt gott till dej! Bamsigaste kramen!

 5. Du har byggt om bloggen, ser jag… ger dina bilder större utrymme tänker jag… jag hoppas att inte mina kommentarer försvinner här som hos så många andra bloggare…

  Hemikramar och bara det bästa till dig ♥

  • Jag har aldrig varit riktigt nöjd med den gamla designen, och jag testade ändå flera innan jag bestämde mig. När jag såg denna, ja, jag gillar den!!! Och jag tycker att det är HELSKUMT att dina kommentarer hamnade i skräpposten, bra att du sa ifrån!
   Allt gott till dej och bamsekram!

   • Jag hamnar där av oförklarlig anledning hos många bloggare och jag är förtvivlad för det gör ju att det inte lönar sig att kommentera ju!!

    Tur att du avmarkerat mig, för då hoppas jag att det funkar bättre framöver… men jag hoppas att du kollar skräpet framöver??

    Hemikramar och bara det bästa till dig!! ♥

   • Jag avmarkerade, men så hamnade denna kommentaren i skräpet igen! Sååååå konstigt! Jag fortsätter att kolla, jag har kollat tidigare, men inte så regelbundet kanske.
    Bamsekramar och allt gott till dej!

   • Det är märkligt. Även denna hamnade i skräp. Det verkar som att jag får fortsätta att kolla där.
    Allt gott till dej kära vän! Kraaaaaaaaaaam!

 6. Härliga bilder. Jag gillar också att fotografera olika blommor men tyvärr är jag sååååå dålig på vad det är jag fotograferar, kan nästan inga blomsorter,

  • Hej!
   Det är kul att fota vackra blommor! 🙂 Min svägerska har jobbat på Norrvikens trädgårdar och där var hon även tvungen att även kunna alla de latinska namnen! Jag har kan bara några av dem som fastnat. 🙂
   Allt gott till dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s