Asfaltbarn

De är riktiga asfaltsbarn. Födda på taket som skyddar tågresenärerna från oväder. Själv är jag lantlolla och växte upp på en skogsgård.

Deras mamma har fullt sjå att passa dem så de inte blir överkörda av förbipasserande bussar

Ibland leker de charader…

Den vackra och stolta modern. Jag tror att hon är en silltrut fiskmås.

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

24 thoughts on “Asfaltbarn

 1. Jag tror du har en fiskmås på bilden. 😉 Jag ser nämligen inte den röda fläcken på näbben som skiljer trutar från måsar och som deras ungar hackar mot för att tigga mat. Skulle det finnas en röd fläck är det fortfarande ingen silltrut utan en gråtrut fast jag tror fågeln struntar totalt i vad vi kallar den bara den hittar en passande partner på våren så den kan skaffa sig lika gulliga dunungar igen. 🙂

  Besserwisser BeBest har snackat! 😀

 2. Helt underbara bilder, särskilt den översta med växterna. De tröstar mig en smula när jag kom hem trött och nedslagen från mammabesök med ont i nacken och ryggen och efter att ha fått vänta länge på bussen som har sommartidtabell och går en gång i timmen. Dina bilder gav mig stor glädje och tröst! Jag ser att jag har skrivit ”en smula” men jag återvänder till den översta bilden och njuter och blir varm och glad. Tack!
  Kram

  • Det är en fantastiskt god känsla att inse att du blev lite tröstad och gladae! Låter som en full dag, som du gärna hade gjort lite annorlunda…

   Är inne på min andra riktigt dåliga dag, och senast fredag måste jag anmäla mig till Af igen för att inte mista min sjukpeng. Tokjobbigt, men det är bara att bita ihop.
   Allt gott till dej med en kram!

   • Det blev som det blev, men som jag skrev, tröstad av de så raringarna blev jag. Af har jag möte med i september, handläggaren föreslog att vi skulle haft det nu, men jag sa att jag bara inte orkar. Mina sjukpenningsdagar är slut den 1 oktober igen, för andra gången. Hur är det för dig, i vilket läge är du? Tråkigt att du är så dålig, hoppas att det ger sig snart!
    Varm kram

   • Jag vet inte riktigt hur det fungerar… Har inte slut på sjukpenningsdagar, men måste ändå till AF. Har fått Livränta t o m nästa år ut, och därför rör jag inte sjukpenningen. Ansökte om sjukersättning och fick avslag. de säger att jag måste in med mer intyg. Läkarens räcker inte. (!?)
    Har 2-5 dgr i veckan när jag inte ens kan sitta upp. Till AF ska jag! Logik och mänsklighet? Känner mig uppgiven och väldigt, väldigt orolig att de ska tvinga mig göra diverse saker som jag vet att jag blir sämre av.
    Stor kram
    Allt gott till dej!

   • Jag blev definitivt sämre av förra utförsäkringsomgången och ändå togs det hänsyn till hur jag mådde. Men bara att infinna sig på Af regelbundet är ju en press, man kan ju inte planera in vilka som är de dåliga dagarna. Att ansöka om sjukersättning, vilket läkaren tycker att jag ska göra, verkar ju lite lönlöst.

    Det enda som gäller är att försöka vara väldigt väldigt tydlig med vad man kan och inte kan göra. Jag skulle med i en rehabilitering via Fk, där man skulle delta varje dag från klockan 9 på morgonen till eftermiddagen i tretton veckor. Promenader och träning ingick och allt var obligatoriskt. Jag sa nej, jag kan inte delta när träning ingår, jag vet inte ens när jag klarar av en promenad och hur sjuk jag blir. Dessutom skulle jag delta på heltid fast jag redan har en sjukpension på halvtid. Tack och lov lyssnade man på mig. Så stå på dig!
    Kram

 3. Jag ser alla sådana fåglar som fiskmåsar men det är det kanske inte hahahaha.
  Ja det där med försäkringskassan är inte roligt. För några år sen fick jag artros i mina knän och kunde inte gå 1 meter utan kryckor. Blev sjukskriven och fick sjukgymnastik mm. När allt började att bli bättre ja då fick jag ont i andra knäet också. Blev mer sjukskriven men nä då sa fk nej. Jag hade varit hemma i en hel månad och skulle inte få pengar för det. Jag var då singel och vem skulle betala mina räkningar? Behövde de låta det gå en hel månad innan jag fick reda på att jag inte fick några pengar?Jag överklagade till fk men fick nä. Överklagade till länsrätten och fick äntligen rätt. Tog 1 1/2 år sen kom pengarna. Tufft men så glad att jag fick rätt, jag kunde ju inte gå alls utan kryckor och jösses vad ont jag hade.

  • Jag har insett att det jag tror är fiskmåsar, ofta är trutar. De är inte alltid lätta att se skillnad på, en lite röd fläck på näbben och storleken kan vara det enda som skiljer. Ibland är det svårt att bedöma storleken desssutom. 🙂
   Det låter som om du hade en hemsk tid. Är glad att du fick rätt!
   Och, jag var med om något liknande, plötsligt fick inte jag heller pengar, och fick rätt i förvaltningsrätten efter 13 månader. Det var dryg väntan.
   Kram och allt gott till dej!

 4. Vilka härliga små dunbollar. Som alltid hos dig så underbara bilder och bra text. Såg bytet från mås till trut. Silltrut är det nog, kolla Wikipedia.
  Men jag kallar alla måsfåglar för fiskmåsar utom skrattmåsarna för där har man ju det bruna huvudet att gå efter.
  Hoppas allt är väl med dig. Har som vanligt varit lite lat här ett tag. Men har nu gått tillbaka till Rovie igen, lägger ner Mynis för det blev att det skrevs kommentarer på bägge och det var ju inte meningen.

  Stora Kramen
  (www.rovie.blogg.se)

  • Ja, de är supergulliga! Yngste sonen visade mig var de bodde. Väldigt glad att du gillar mina bilder!
   Tänker att BeBest har rätt i att de inte har den karakteristiska röda fläcken på näbben.
   Skrattmåsarna är fina, ser ut som om de är chokladdoppade… 🙂
   Stor kram och allt gott till dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s