Strandmys

Silverstänk och varmt i vattnet. Jag har alltid velat göra det, men aldrig gjort det, ridit på stranden. Det ser så härligt ut! Jag känner inte tjejjerna och är glad att motljusbilden gör dem svårare att identifiera.

De här två verkar särskilt samspelta.

Vi befinner oss i ”Sibirien” en del av Ängelholms strand där det är tillåtet att ha med både hundar och hästar.

Vår Silver till vänster och hand bror Ronny till höger. De fyllde tre månader för tio dagar sedan.

Två trötta killar. De har kul tillsammans och det är väldigt skoj att goda vänner köpte Silvers bror.

Det börjar bli kvällssol och allt ser varmt och mjukt ut. Vi satt på en picnic filt med hämtmat som vi njöt av tillsammans.

Badvattnet känns nästan varmare på kvällen

Inte vårt sällskap. Kullaberg i bakgrunden

Rapsbaggarna verkade särskilt förtjusta i vår kylväska…

På stigen just där strandskogen börjar, såg jag detta ekipage. Var bara tvungen att fråga om jag fick ta en bild! Vagnen används ofta till barn, men en stor Mastiff verkar få god plats!

Närkontakt med havet

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

18 thoughts on “Strandmys

 1. Jag älskar dina bildserier! Vilken gyllene kväll på stranden! Hästbilderna är otroligt vackra, både den översta och bilderna med mannen! Där gillar jag hur solljuset lyser upp vissa delar av hästen och att man och häst nästan har samma färg. Vackert! När jag tittar en gång till så ser jag hur färgkombinationen blått/brunt och skimret i vattnet gör den övre bilden magisk. Och så vovvarna – först pigga och vakna och sen totalt utslagna och avslappnade, vilken fin bild på bröderna!
  Bilden av hunden i vagnen är ju bara för festlig! Ni verkar ha haft en lyckad picknick med rapsbaggar och allt, inte minst med solen som sakta sjönk och du fångade så fint med gyllene och silvriga toner. Hellyckat!
  Godnattkram

  • Ja, det var en väldigt lyckad kväll. Hundarna fick bada och rasta av sig. Vi fick en skön promenad, och jag fick använda kameran en hel del.Tog ännu fler fina hästbadbilder, men tyckte att silverglittret var så skönt på den första bilden. Och den andra är en tjej. Hon syns långt ute på en av kvällsols/badbilderna.
   Jag är glad att jag frågade om jag fick ta bilden, och jag sa att jag skulle lägga den på bloggen och frågade om det med. Jag frågar ofta, och får ett ok. 🙂 Och samtidigt så vill jag inte på en offentlig sida liksom visa och berätta allt.
   Har en vän som jag gärna vill plåta när hon badar med sin häst, men hon råkade skada knät (när hon spelade brännboll tror jag det var), så jag får väl se när det blir.
   Det är extra kul att dela bilder vid tillfällen som var extra trevliga för mig. 🙂
   Allt gott till dej och nattakram!

 2. Nu ser jag att det är en tjej! Ja, silverglittret är speciellt på den första bilden, mycket mycket vackert! Hoppas att din vän kryar på sig så att du kan fota henne i lugn och ro! Visst är det trevligt att visa bilder från fina stunder.
  Kram

 3. BS Nu svarar jag på det du skrev sist hos mig.
  Trist att det blev en sån usel sommar för oss.
  Om jag visste några bra läkare som kunde hjälpa dig, men jag kan höra mig för. Tyvärr är min bästa läkare kirurg och inte alls hemma på reumatiskt. Det betyder oerhört mycket för en att bli lyssnad på och trodd, det är liksom halva läkningen. Dessutom är det som du skriver en klar fördel om de kan skriva perfekta hälsodeklarationer eller vad jag ska kalla dom, sådana som FK inte kan ifrågasätta. Här runt Göteborg finns mycket samlat kunnande, hmmmm… frågan är vem som är bra för dig ????? Jag är ju inne i mitt eget och det medför en hög läkare för olika sjukdomar och ingen som har den samlade kontrollen.

  Ha det så gott, vännen !

  Kramar

  • Hej!
   Jag har inte reumatisk värk Min diagnos är att jag har WAD (whiplash associated disorder) och dessutom störd smärtmodulering (påminner om fibromyalgi, det är nerverna i hela kroppen som är överretade och allt gör 15-20 gånger mer ont än det borde).
   Min husläkare stöttar mig. Vilket är bra. Men jag är trött på att bli utförsäkrad stup i kvarten, och önskar få sjukersättning istället för att gå omkring med ständig oro ”vad händer sen?”.
   Det finns ett ställe i Gtb som jag tittat lite på. Sophiahemmet. Vet du något om dem?
   Allt gott till dej!
   Kramar

 4. Här kommer jag lite morgonsträv i sinnet till din blogg och redan vid första bilden åker mungiporna upp och där sitter de nu och förhoppningsvis hela dagen. 🙂
  Jag hoppas verkligen att dagen på stranden gav även dig lika mycket positiv energi som dina blider givit mig!

  • Vad härligt glad jag blir av att ha fått dej att dra på smilbanden! Ja, det var verkligen kul och energigivande med ett strandbesök. 🙂
   Allt gott till dej!

 5. Är detta Sverige? Då har jag missat något! Jag har också alltid drömt om att få rida på stranden. Verkligt vacker bild överst. Och vovvarna snusar och trivs ser jag!
  Kram

  • Javisst! Skåne! Västkusten! 🙂
   Kul att du också drömt om det. Varmt tack för bildberömmet, det värmer!
   Ja, de där valparna, de har verkligen kul tillsammans, och emellanåt blir de ovänner ett par sekunder, sedan har de lika kul igen. Allt bud gör att de sover som änglar… 🙂
   KRam och allt gott till dej!

 6. Gillar idag med men kunde inte göra det igen däruppe.

  BS Ledsen om jag glömde bort din diagnos där, men kan knappt hålla reda på mig själv just nu känns det som. Det är då själva f..n att du ska slåss mot FK hela tiden. Känner till Sophiahemmetsutredningsteam för jag blev utredd och testad där …. tror det var -07 eller nåt sånt. Det var jättebra där, de hade verkligen tagit allt i beaktande och talade om för FK att det skulle komma att krävas en massa resurser för att jag skulle kunna arbeta som mest kanske 50 %. Behöver jag tala om att de resurserna såg jag inget av ???? Har inte fått dom än och kommer aldrig att få. Tror inte det skulle vara helst fel för dig att komma dit, så se till att din husläkare remitterar dig dit med AFs goda minne och FK förstås, det var FK som krävde jag skulle dit. Efter det kanske du kan få lite lugn och ro och annan hjälp att må bättre. tror inte jag fattat än att jag slipper ha FK i hasorna.

  Ha det så gott vännen, så hörs vi !

  Kramar

 7. Fantastisk nydelige bilder. Har selv ridd på stranden en gang, i Marokko, men ikke i vannet. Fantastisk bilde. Jeg elsker å ri men har liksom ikke tid. Og de to valpene er bare så skjønne, både når de er våkne og ikke minst sovende.

  • Oj, det låter underbart! Rida på stranden i Marocko! (drömmer mig bort en stund)
   Ja, jag tyckte själv att de blev bra. Det är så härligt med rörelse i bilderna. Jag tycker också om att rida, men det gör jag väldigt sällan.
   Ja, valparna är härliga! Måste erkänna att jag blivit oerhört fäst vid Silver efter mkt kort tid. 🙂
   Allt gott till dej!! Kramar!

 8. Vilka härliga foton. Härligt att man får ha både häst och hund där, kan ju inte finnas många platser som man får ha det. Jag har inte ridit sen tonåren så det är nog bäst att hålla sig ifrån hästryggen nu på gamla dar.
  Ja det var verkligen en bra cykel att ha både barn och djur i.
  Jo då jag har ju redan köpt två par nya skor som jag hade tänkt att vänta att använda tills nästa sommar men nä jag får nog börja att använda det ena paret redan detta året såvida inte hösten kommer väldigt snart.

  • Glad att du tycker det! 🙂
   Javisst, och jag har varit där många gånger, och det fungerar hur bra som helst.
   Jag har ridit några gånger sedan tonåren, men inte ofta. Tycker oerhört mycket om hästar, och att rida. Men, är kanske lite försiktig i o m att jag har nackbekymmer. Senast red jag på en islänning och det var oerhört kul! Men jag tycker om att bara vara nära en häst.
   Kul med nya skor, klart att du måste provgå dem nu i det vackra augustivädret! 🙂
   Allt gott till dej!

 9. Jodå kycklinggrytan var faktiskt väldigt god så den kan man göra fler ggr.
  Ja det där med kiosken är ju jätte konstigt. Denna helagen som kommer och speciellt på söndag ska det bli väldigt varm, tänk så många som skulle vilja ha glass vid sjön en sådan fin dag. Jag hade iallafall velat ha glass om jag låg där och snacka inte om alla barn som skulle kunna tänka sig en glass, föräldrarna är kanske glada för det blir ju dock billigare förstås utan en öppen kiosk.

  • 🙂 Kul att kycklinggrytan blev bra!
   Jo, det är klart, men det är ju något som man verkligen längtar efter när sommaren är här!
   Du, det var så konstigt, dina kommentarer hade hamnat i skräpkorgen, detsamma hände Hemimamma för ett tag sedan. Ska hålla utkik!
   Allt gott till dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s