Honing!

CAB_2255 CAB_2260

Jag har sett getingbon massor av gånger, men ett bi bo med vilda bin har jag aldrig tidigare sett! Det finns i en ek i Brunnby, Kullahalvön, Skåne. Jag hörde ett intensivt surrande som givetvis lockade min nyfikenhet. Ett riktigt honungsträd!

”Om det är ett surr så måste det vara någon som surrar, och den enda meningen med att surra, som jag kan tänka mig är för att man är ett bi, och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung, och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den.”

Källa: Nalle Puh

Nalle puh

Nalle Puh skulle blivit lycklig! En Nalle som säger kloka saker fast han inte är så snabb i tanken. Han har varit en stor favorit sedan jag var liten. Och han säger honing istället för honung.

”När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man ibland att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.”

Källa: Nalle Puh

*********
”Du Puh, vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen?” frågade Nasse
”Jag undrar vad jag får till frukost”, sa Puh.
”Vad tänker du Nasse?”
”Jag undrar vad det skall hända för något roligt idag”, svarade Nasse
”Mmm”, sa Puh tankfullt, ”Det är samma sak”.”

Källa: Nalle Puh
*********
”En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.”

Källa: Nalle Puh
*********
”Fastän det är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som nästan är ännu bättre.”

Källa: Nalle Puh

CAB_2261CAB_2269CAB_2270CAB_2278b

Önskar att jag tagit ännu fler bilder (ja det har jag), men, ännu fler ändå! Jag har använt blixt på två av bilderna. Bin intresserar mig, fascinerar mig. Det som liknar kaos är ordning och med en gemensam instinkt. Var inte rädd trots att jag stod nära, känner mig ”osårbar” bakom kameran…

CAB_2287CAB_2298

Ekarna fyller de böljande kullarna med andra toner av grönt, struktur och spelande skuggor. ”Carina och ekarna

CAB_2301

På osynliga trådar hänger smålarver från grenarna, svåra att undvika när man ska kika på den intressanta…

CAB_2313CAB_2314

Fjärilen. Jag vet inte säkert, men tror det är en Svingelgräsfjäril  det är en Kvickgräsfjäril, (Tack Pelle!),  har inte fotat en likadan tidigare. Är glad att jag har den fina planschen ”Dagfjärilar i Skåne” utgiven av Länsstyrelsen i Skåne. Jag fick den i Stens huvuds kiosk förra året..

CAB_2315

Jag vet inte riktigt vad som hände med ljuset här, det ser så annorlunda ut. Märkligt. Växten är Getrams! Har antingen BeBest eller Baraenbildavmig att tacka för det namnet 🙂

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

10 thoughts on “Honing!

 1. Hvor mye nydelig fra naturens under du opplever, og formidler. Biene er fascinerende og gjør en så viktig jobb, men jeg hadde nok blitt litt nervøs av å stikke nesen inn i honningtreet. Mitt favorittbilde blant alle de fine er den lille larven i det grønne. Har du sett det fantastiske ”ansiktet” den har? Klem til deg.

  • Ja, det tycker jag med, och delar gärna med mig 🙂
   Ja, det skulle bli oerhört ont om mat om de inte pollinerade. De är specialister på det, effektiva. Tja
   jag var på ca 40 cm avstånd från hålet… 🙂
   Kul att du gillade den! Oerhört svåra att få en bild på, och plötsligt var de borta (hade ramlat ner)
   Kram och allt gott till dej!

 2. Så fantastiskt fina och spännande foton! De säljer Höganäs kommun och Broby socken så fint att att du borde få ett arvode från Turistbyrån!

  • Haha. Tack! Jag bor ju egentligen inte alls långt därifrån. Det var en väninna som berättade om de vackra ekarna. Klart att jag blev tvungen att åka! 🙂 Jag fann mer intressant i lilla Brunnby. Återkommer m nytt inlägg om det ganska snart.
   Allt gott till dej min vän!

 3. Underbara Nalle Puh! Inte svårt att hitta en tvillingsjäl i honom… 😉 Väldigt intressant med bina – de ser ju faktiskt ut som tambin. Kanske de har tröttnat på att få sin honung stulen och emigrerat ut i naturen? Fjärilen är en kvickgräsfjäril, en riktig favorit, sitter gärna och gosar sig i en solvarm glänta… 😉

  • Jag håller med, inte för att jag är expert, men det gör de.
   Jag är en bov, äter honung i stort sett varje dag (det håller mig frisk)
   ah, det är svårt att se, men den har ju många liknande kusiner. Ja, den satt så fint i solen tills jag fotat färdigt 🙂
   Allt gott till dej och en kram!

 4. Vad spännande naturäventyr du är ute på! Jag skulle ha gjort som du, fotat och fotat medan maken är paniskt rädd för allt som surrar och låter som bin eller getingar. Så vackert med ekkullar! Bilden på larven är magisk, den bara hänger där i grön luft! Jag undrar om jag har någon kvickgräsfjäril bland mina foton, fina bilder! Getramsen är väl en vacker växt! Nalle Puh kan man hitta mycket klokt hos. Undrar var Milne fick allt ifrån?
  Kram

  • Ja, jag tog all tid jag behövde, hade t o m med mig en kopp te, ett äpple och en wasa sandwich. 🙂
   Har liksom inte ”tid” att bli rädd när det är intressant. 🙂
   Ja, där är oerhört vackert!!
   Milne ja, kanske han tänkte ”barnsligt” fast han var vuxen. Jag tänker att han mindes och satte värde på barnfantasier. Kanske sina egna. Och förhoppningsvis blev han inspirerad av barn och barnbarn 🙂
   Jag känner mig oftast mest lik Nasse…
   Allt gott till dej! KRaaaaaaaaaam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s