Borås djurpark – många bilder

CAB_2580

Mohawkfrisyren har en svart sulawesimakak.

Som du säkert såg i förra inlägget har jag besökt Borås djurpark. Där har jag inte varit på ca 15 år, och det var en positiv upplevelse redan då, så det var verkligen på tiden! Åkte dit med äldste sonen, hans flickvän, sonens ena kusin och käre maken. Ett enda råd, maten i djurparkens Savannrestaurang är inget vidare. Min lax var ganska okej, men kycklingen var hemsk. Vi var alla rörande överens om att  det hade varit godare att ha med sig egna mackor. Och, ja, giter du så kommer här alltså ännu (många) fler bilder från djurparken

CAB_2620

Chimpanser är svåra att sluta att titta på, ja apor över huvud taget. Alla verkade fulla av lek och såg ut att mår bra. I engelskan skiljer man på apes och monkeys.

CAB_2699

En ankfamilj simmar invid orangutangerna

CAB_2713

Ögonkontakt

CAB_2691

Urgulligt att ungen pussar sin mamma

CAB_2740

Dags för mamman att visa sin baby lite kärlek

CAB_2761

Simba! (betyder lejon på swahili), en mkt ung hanne

CAB_2780

Trots inhägnad känns det när tigern tar ögonkontakt

CAB_2817

Indierna säger att ”tigern är vackrare än solen”, jag håller med till 100%

CAB_2861

Några regndroppar på ett blad är oerhört vackert i all sin enkelhet

CAB_2902

Björnhannen poserar, pälsen ser luftig ut trots att han nyss badat

CAB_2923

Honan och de förtjusande och förtrollande söta ungarna

CAB_2932

Hela familjen samlad

CAB_2936

Nyfiken

CAB_2966

Oerhört glad över chansen att se lodjuret så tydligt och komma såpass nära. Många yttre likheter med sonens Main Coon,

CAB_2987

En älgkalv är svår att se sig mätt på

CAB_2999

Humboldtpingvin, vattnet ser badvänligt ut!

CAB_3060

Påfågelns gnistrande färger är en riktig wow-känsla

CAB_3104

Trots besök i flera afrikanska länder har jag aldrig haft förmånen att se vildhundar där. De verkar oerhört alerta, sociala och har förhållandevis enorma öron. Kullen är född i år, vilket är en glädje, för de förökar sig inte så lätt i fångenskap. Vi stod länge och betraktade dem, kanske för att vi har hundar. Vi fick t o m se dem utfordras. Kul!

CAB_3170

Bongon lever så vitt jag vet i Centralafrikanska republiken. CAR. Kanske den vackraste antilopen som finns.

CAB_2409

Ögonkontakt

CAB_2374

Flamingon var ett av de djur som jag mindes bäst från mitt förra besök

CAB_2470

Jag läste i Hd att en elefantunge var född. Det var en stor glädje att få se den! Helt underbart hårigt supersöt!

CAB_2547

Gepardungarna är också födda i år. Det låter kanske tokigt, men jag fick lust att klappa…

CAB_2540b

Hade förmånen att se vild leopard i Namibia. Det var fullkomligt andlöst eftersom det var oväntat.

CAB_2421

Strutsar kan man skämta om… de heter ju ostrich på engelska och det uttalas ungefär som ass strech och det beror på att äggen de lägger är så stora… Det var hur som helst kul att helt plötsligt ha ett huvud intill sig 😀

När vi var i Zimbabwe kom två strutsar in på själva gårdsplanen på farmen där vi bodde. En av dem stack in huvudet genom fönstret till toaletten när min då 15-årige son satt där… oförglömligt!

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

11 thoughts on “Borås djurpark – många bilder

 1. En omgång till av makalöst vackra djurbilder! Aporna är jag extra förtjust i och är glad över fler bilder på orangutangmamman med ungen, men schimpansen med kvisten är också en höjdare. Närbilden på det vilande lejonet är så mysigt mjuk. En bongo – finns det djur med sådana ränder!? Snyggt! Och elefantungen, man smälter. Roligt med strutsen som tittar fram, både i bilden och din berättelse om sonen i badrummet! Du har verkligen sinne för att fotografera djur!
  Kram

  • Tack! Det var en härlig dag med lagom väder och temperatur, och ffa trevligt sällskap! 😀
   Känns som om jag hade en del tur, var på rätt plats i rätt tid. Och, jag älskar djur. 😀
   Bilden på lejonungen är tagen genom glas, med tanke på det är jag jättenöjd!
   Orangutangen är min favorit, hon och ungen gjorde mkt för att besöket skulle vara något extra. Men vildhundarna var kul, och elefantungen! Hade sett artikeln i tidningen, och bara längtade efter att få se.
   Har ju haft förmånen att se många vilda djur på safaris (som betyder resa på swahili), och tycker ändå att det är kul att besöka djurparker.
   Go fredagsgkram och allt gott till dej!

   • Jag visade dina bilder för mina livsnjutare igår, alltså det förra inlägget. De tyckte att det var jättekul att se och att läsa vad du skrivit. Orangutangmamman beundrades!
    Kram

   • Vad roligt att du gjorde det! Det är inte första gången du visar mina bilder 😀
    Glad jag blir!
    Kraaaaam och allt gott till dej!

 2. Oj här har du verkligen gottat dig och tagit fantastiska foton där djuren får visa upp sina personligheter. Jag har nog alla som favoriter! Dunderfina foton helt enkelt! Tack för att du visar dem! Borås Djurpark borde bjuda på inträde och läcker VIP-lunch, som tack!

  • Haha, ja, det tycker jag med! Får väl föreslå det för dem… 😀
   Blir glad över allt beröm!!
   Är ju oerhört förtjust i djur, så intresset finns, och jag antar att då är det lättare att ta bilder. Och, ja, vilka personligheter de är många av dem! Varmt tack för din kommentar som gjorde mig glad!
   Allt gott till dej och trevlig helg min vän!

 3. Fantastiska bilder!

  Av orangutangbilderna kan man lära, om man inte visste det innan, att djur har ett känsloliv liknande vårt. Och när det gäller just människoaporna har vi ju inte så svårt att förstå det eftersom de står oss så nära. Frågan är hur avlägsna djur måste vara för att sakna förmåga att hysa känslor.
  ???
  Jag är helt övertygad om att alla däggdjur har den förmågan. Jag vill nog påstå att det även gäller fåglarna. Och eftersom de är de enda nu levande dinosaurierna så vill jag tro att även de hade denna förmåga. Därför blir det intressant att ställa sig frågan när i utvecklingen den här förmågan uppstod. Finns den till exempel hos dinosauriernas äldre släktingar, krokodilerna? Är det kärlek till ungarna eller instinkt som får dem att vakta sina bon och ta hand om avkomman så att den tryggt kommer ned i vattnet och sen vaktas av modern? Kanske, men vi får nog aldrig svar på den frågan.

  Men detta tål att tänka på när vi har med djur att göra, inte minst i vår djurhållning. Jag tänker på hur korna har det i ladugården hela långa vintern, grisarna i sina trånga bås utan möjlighet för suggorna att bygga bo. Och jag tänker med fasa på minkarna som farmas i trånga burar med tillstånd av ansvariga myndigheten.

  Jag tänker på hur man främst i bortre Asien behandlar djur.

  Jag skäms över mänskligheten!

  Kram och trevlig midsommar!

  /Skvitt

  • Jag har oerhört svårt med att djur far illa. Är uppvuxen på en lantgård, och vi hade kor, grisar, höns, gäss, katter och hundar. Det är oerhört tydligt att djur har olika personligheter. Det kan man inte minst se på de hundar som jag har.
   Jag tycker oerhört mycket om djur, och hur glad och tacksam jag än är över att kunna se människoapor i fångenskap, känns det samtidigt konstigt att de är fångna. Glad över att de verkade leksna, aktiva och såg ut att må bra allihop.
   Jag vill inte romantisera djur, eller skapa ett fablernas värld. Att äta kött är inte främmande för mig. Tror att det är naturens gång. Däremot finns det mycket att säga om djurhållningen. Man ska respektera och ta väl hand om dem i ”människans tjänst” tycker jag. Har sett hur andra kulturer ser på djur, och hur man beter sig mot dem. Har även sett respekt. Jag hoppas att det senare sprider sig.
   Kram och allt gott till dej!!!

 4. Pingback: Vi och djuren | Skvittbilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s