16 bilder från ”Den blå planet”

den blå planet

I det största av akvarierna som kallas oceanen finns en tunnel som är supermysig att gå igenom, det går även fint att sitta där inne.

den blå planet

Undersidan på rockan fick jag fota inne i tunneln när den passerade nästan rakt över mig

den blå planet

Här matas fiskarna o ”oceanen”. De får mat två gånger om dagen, och det är värt att hålla reda på tiden och gå dit och titta. Det sitter en kille i en liten gummibåt och ger dem bl a musslor, räkor, bläckfisk och fiskdelar

den blå planet

Här syns en stor del av ”oceanen”, i den finns bl a hammarhaj, ytterligare hajarter som zebrahaj, även havsaborre och ett flertal rockor. Det finns gott om sitt och ståplatser för det finns mycket att titta på.

den blå planet

En simmande, leende sköldpadda

den blå planet

Ciklider från afrikanska Malawisjön. Vackra fiskar som många har i sina akvarium hemma. Bråkstakar kallar sonen dem (han jobbar mkt med just akvarium)

den blå planet

Bläckfiskar är ju intelligenta blötdjur. Den här var nyfiken och verkade uppskatta uppmärksamheten.

den blå planet

Vet inte vad den sa, men den verkade prata, ”o o o”- kanske?

den blå planet

Drakfiskens taggar är giftiga, men inte dödlig om du inte allergisk. Blir man stucken är det lämpligt att ha själva sticket i så varmt vatten som möjligt, så giftet koagulerar. Ett annat namn på den är är Röd Vingsimpa, låter inte alls lika intressant som drakfisk!

den blå planet

Det finns många olika sorters akvarium i många olika storlekar med olika teman. Om jag minns rätt tillhör denna ”korallrevet”

den blå planet

Har alltid tyckt att sjöhästar är något alldeles särskilt. De här som har utvecklat en form och fenor som mest liknar tång är i mina ögon enastående

den blå planet

Den här fina fisken är med på bild tack vara ”bissingarna”

den blå planet

Detsamma gäller i allra högsta grad denhär fisken! Och prickigt är snyggt!

den blå planet

Det är skoj med fiskar som ”kommer fram” så man får en god chans att se på dem!

den blå planet

Fiskar finns i alla möjliga färger och former, bokstavligen!

den blå planet

Formen är väl inte lika unik som färgen 🙂

Imorgon blir det bilder från Regnskogen i den blå planet. Igår publicerade jag bilder tagna utanför https://framsnacka.wordpress.com/2014/05/18/utanfor-den-bla-planet-nara-kastrup/

Allt gott till dej!

Ingen av mina bilder får kopieras eller användas utan mitt tillstånd

Annonser

9 thoughts on “16 bilder från ”Den blå planet”

 1. Fantastiska fiskar det finns! Men skölpaddan gillar jag nog mest, saknar vår. Man kan alltså köpa sig fiskar så att de matchar inredningen, haha! Visste inte att det fanns tångliknande sjöhästar.
  Kram

  • Ja, det finns verkligen fantastiska fiskar! Visste t ex inte att hammarhajen,p g a ögonens placering kan se nästan 360 grader! Eftersom jag är nördig och gärna ser naturprogram på t ex Animal planet och Discovery och National Geopraphic hade jag sett den tidigare. Däremot trodde jag aldrig att jag skulle få se en sådan sjöhäst (typ omöjliga att få syn på)
   Sköldpaddan var jättefin, och det var så gulligt för det såg ut som om den log hela tiden 🙂
   Kram och allt gott till dej!!!

 2. För mig som är gammal akvarist skulle ett besök där vara fantastiskt! Så många vackra arter!
  Minns åren i mitten av 70-talet då Malawi- och Tanganyikacikliderna kom och helt dominerade marknaden. Alla skulle ha och endemiska arter spreds över världen och korsade sig i akvarierna med närbesläktade arter tills ingen visste vad som egentligen simmade i burken! Nu hoppas jag att det vansinnet klingat av.

  • Det roliga var att även ovanför en del av akvarierna, som det ”från Malawi” hade de försökt skapa en autentisk miljö med fåglar och klippor. Fint! Vi har ett akvarium hemma på 300 liter eller så. Har inga ciklider, bara ”snälla” fiskar. Favoriten är nog den större av malarna, den är kul. Jo, det är ju så klart även praktbarberna- skojjiga fiskar! Ligger på sidan och sover på botten! 🙂
   Ja, du hade säkert uppskattat det! Det finns en möjlighet att även komma bakom kulisserna och se hur saker fungerar. Det hade du säkert uppskattat!
   Har ingen aning om hur situationen ser ut för cikliderna 🙂
   Allt gott till dej!

 3. Pingback: Regnskogen i ”Den blå planet” | Framsnacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s