rapsfält o maskrosor

lamm o maskrosor maskrosor o lamm

Ville ta bild på en äng med maskrosor innan de bara är duniga bollar

rapsfält rapsfält

Tog en ”detour” med äldste sonen. Istället för raka vägen till Ängelholm från Munka Ljungby, åkte vi om Höja. Såhär vackert blommar rapen, och än så länge doftar den friskt och blommigt.

påfågelöga påfågelöga

Påfågelöga blir jag alltid glad av att se

vildsvin

Vildsvin i hägnet i Bassholma

strandskata strandskata

Strandskata. I Ängelholm har v många rondeller, många av dem är gräsbevuxna. Varje år har vi strandskator som opportunistiskt bygger bo mitt i rondellen, ruvar, matar… sedan ska ungarna därifrån… det brukar inte gå så bra…tyvärr. En vacker fågel som man både ser här och i nordNorge  som jag nyss kommit hem ifrån. En härlig men alltför kort resa.

Allt gott till dig!!

Annonser

3 thoughts on “rapsfält o maskrosor

    • Tusen tack! Nej, sommarvärme har vi inte än. Våren har varit oerhört lång och utdragen. Det är få dagar som det varit närmre 20 grader i skuggan. Just nu tittar jag ut på ett soldränkt äppelträd som blommar för fullt. Talgoxarnas ungar i holken i det trädet har kläckts. Ska försöka minnas tjeld, tusen tack! Har varit på Sortland o i Harstad under ferien. Det var en toppentur! Kommer bilder. Klem! og alt godt til dae!

  1. Pastoral idyll blir det med gula fält och får. Raps- eller maskrosfält, lika vackra vilket som på dina bilder. Hade planer på en Skånetur, makens kusinträff, men det gick inte, för mycket jobb för maken just då. En annan gång. Fina bilder på vildsvinet, fågeln och fjärilen! Imponerande näbb den har, strandskatan! Jag har ännu inte fotat en enda fjäril den här våren, känns lite konstigt. Ha det gott!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s